Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, nem bírok a 3 éves...

Segítség, nem bírok a 3 éves lányommal, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Biztosan én rontottam el a nevelését valahol de most már nem bírom idegekkel ,olyan hisztis lett kb 2 hónapja. Nem tudom mitől, de elhagyta a délutáni alvást amitől este felé már nem bír magával és visít, ordít semmi sem jó. Fürdésnél azért visít, mert vetkőzni kell( ami kb 15 perc, mert kicsavarodik a kezemből nem engedi magát) utánna az a baj, hogy öltözni kell , kiabál, hogy segítség, szabadíts ki stb.

A szomszédok azt hihetik ölöm. 1 órát könyörgök , hogy öltözzünk fel menjünk ki a levegőre és van hogy utánna benn maradunk, mert nem bírom felöltöztetni. Ha olyanja van meg sem hallja ha szépen beszélünk hozzá. Már úgy érzem mindent próbáltam de tanácstalan vagyok, egész nap semmit nem tudok csinálni mellette( pl: vasalni) este meg már nincs erőm mert kivagyok. Mit csináljak? Az én gyerekem a legrosszabb vagy én vagyok a legrosszabb anya aki nem tudja megnevelni?

2011. jan. 21. 20:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, kihagytam: NE zárd be soha, ne is ültesd büntibe a hisztiért (csak akkor ha rosszat csinál) mindig lásson, ki tudjon hozzád menni. Mi kaptunk olyan tanácsot, ami ennek ellentéte volt: "hagyd figyelmen kívül, ne vedd észre, zárd be, várd meg míg abbahagyja" ennek majdnem pszichológus lett a vége. Nem tudom mennyire érzékeny lelkű a lánykád, de ha annyira mint a fiam, akkor legyél mindig ott neki, ő is szenved ilyenkor, a lelke egy nagy káosz és csak Te segíthetsz az állapoton.

Délben mi se alszunk egy ideje, kb egy hónapja, de nem nyűgös emiatt, így sajnos ebben nem tudok érdemben tanácsot adni. A fiam 12 órában épp felezi a napot, ennyi alvással beéri, de sose volt egy nagy alvó.

2011. jan. 23. 15:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóval 84% teljes mértékben egyetértek!
2011. jan. 23. 16:01
 13/18 anonim ***** válasza:

Én semmiképpen sem ajánlanám a testi fenyítést, még a legenyhébb formában sem. Nálunk annak idején az vált be, ha nem vettem róla tudomást. Mármint a hisztiről. Ugyanis ha nincs műsor, nincs előadás. Kötél idegek kellenek hozzá, de működik. Én sem szedném össze a szétszórt holmit, hogy újra szétszórja. Ellenben rendszeresítenék egy szép nagy zsákot, amibe mindent beleszednék, ami nem a helyén van. Játéktól ruháig. Amit aztán eldugnék, de azt mondanám, hogy a kuka felé vándorolnak...:-)

Ha kimarad egy-egy fürdés vagy séta? Mi van akkor? Úgy tennék, mintha nem érdekelne. Viszont összekötném valamivel, pl. hát sajnos aki nem fürdik, az nem is tehet ezt vagy azt, te tudod mivel lehet őt motiválni.

Egyébként tényleg nem könnyű a kiskamasz kor. Szükség van szabályokra, és határokra, ellenben a belénk vetett bizalmuk sem sérülhet. Mégpedig ha azt látja, hogy tehetetlen vagy, azaz nem tudod, hogy mit tegyél, te az okos fenőtt, akkor ez sérül. Akkor is ha megütöd, vagy kiabálsz, mert ugye ez is a tehetetlenség eredménye.

Sok türelmet, kitartást kívánok!

2011. jan. 23. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:
Akarom mondani, ha nincs közönség...:-)
2011. jan. 23. 16:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 3 éves és mintha őróla beszéltél volna, mert tiszta olyan mint a lányod.Én megfogadtam, soha nem ütök rá, de olyan pimasz, hogy soha nem kapott ki, mi anya és apa pedig állandóan kapunk tőle ha hisztizik.Nekünk jön ránk üt ha valamit nem engedünk neki.Már tisztára kivagyok a viselkedésétől!Az én lánykám is akkor balhézik ha álmos.De elaludni persze nem akar bármit csinálok.Már mindent bevetettem de mégis akaratos és hisztis.Ha nem veszem figyelembe, hogy hisztizik, akkor olyat csinál amit nem engedek neki, pl. kiszedi a tiszta ruhákat a szekrényből és szétdobálja a földön.Szóval nem könnyű ezeket a hisztiket kezelni.Van olyan időszaka, hogy még a mosógépet sem tölthetem be, mert vele kell foglalkoznom, ahogy bemegyek a mosóhelységbe anyát kiabál és kirángat onnan, hogy inkább vele foglalkozzak.Szóval egyre nehezebben viselhető a hisztije.Nem érzem magam hibásnak, amikor mamájától hazajön akkor vissza kell nevelni mert olyan szinten elkényesztetik a mamik, hogy az már észveszejtő.
2011. jan. 23. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:
bocs, kényeztetik
2011. jan. 23. 16:35
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat próbálok nagyokat nyelni és mindig türelmes lenni.
2011. jan. 23. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Mintha az én lányomról írtál volna. Ő is 3 éves (lesz márciusban), sokszor érzem azt, hogy nem bírok vele. Nálunk az is színesíti a helyzetet, hogy van egy 6,5 hónapos kisöccse, akit bár nagyon szeret, nagyon féltékeny is rá. Mostanában szinte mindenért hisztizik, aztán meg annak az ellenkezőjéért is.

Próbára teszi a türelmünket, sokszor volt már ordibálás is, mert az én idegeim sincsenek kötélből. Mostanában nincs kiabálás, mert a hiszti kezdetekor elkezdek mást csinálni, pl verset szavalni magamban, vagy kiviszem az öccsét és tisztába teszem (akkor is, ha épp nem kell). Mire visszamegyek, lenyugszik a nagylány is.

2011. jan. 24. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!