Szoktál hazudni gyermekednek?

Nem. Mindig meg kell mondani, hogy hova mész,mert ha hazaérsz és rákérdez, véletlenül elszólhatod magad, hogy nem ott voltál, ahova neki mondtad. Nagyon fog rá emlékezni, és becsapottnak fogja magát hinni.
Kicsiknek is csak az igazat.
Inkább nyugtasd meg, hogy ha hazajössz onnan, ahova tényleg mész, akkor találsz majd neki valamit a táskádban.

nem. el kell fogadnia azt, hogy anya nemet mond, ha kis sírással kiharcolja azt h magammal vigyem, akkor késöbb is mindent elér vele. Ha az elején füllentek és lelkiismeret furdalásom van, akkor egy idő után nem is tűnik fel a nagyobb hazugság sem. Igaz, hogy sírdogál utánam néha, de elmagyarázom neki, h anyának dolga van, siet haza. És mivel anya nagyon szereti őt, ezért amint hazaér kap egy hatalmas nagy ölelést. egyébként meg amint elmegyek kb 10-15 perc múlva már nem is hiányol.
(3 éves fiam és 5 éves lányom van) Igazmondásra tanítom őket, és ezt már az elején igyekeztem betartani. eddig sikerült is.

igen, elkerülhetetlen. Volt egy film a Hantaboy, ami jól bemutatta, hova lenne a világ, ha mindig igazat mondanánk.
Például sokszor nem mondom meg mi az az étel, amit adok nekik, mert a sütőtököt nem eszik meg és összeturmixolom tejjel, reszelek bele csokit vagy teszek bele egy banánt és azt mondom Kubu ital.
És persze hazudtam a Télapóról, Jézuskáról is már.
És biztos előfordult, hogy nem mondtam igazat arról, hogy hova megyek. De mondjuk az általad említett eset még nem fordult elő, mert azt mondom, te most nem jöhetsz, holott egyébként jöhetne-ez is hazugság.

Persze, hogy igen. Nincs olyan, aki ne hazudna.
Nem a hazugsággal van gond, hanem azzal, hogy ne ígérgess olyat, amit nem tartasz be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!