Már nem tudom mit csináljak! 2,5 éves kislányom fél a kakálástól, egyszerüen fél kinyomni. Múlkor elég keményet kakált, és azóta csak keservesen tud, pedig már "lágyabb". Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2011. jan. 11. 13:30
1/12 anonim válasza:
nálunk ugyanez a helyzet csak az én fiam már elmúlt 3 éves. Inkább visszatartja, meg a gatyájába nyomja. Mikor kérdezem, hogy miért fél a wc-től, az rá a válasz, hogy a csempétől. Hiába magyarázom neki, hogy attól nem kell félni, ilyesmi. Azért a csempét biztos nem fogom leszedni, mert az én kisfiam ilyen butaságokat talál ki. Már én sem tudom, hogy mit csináljak, egyszerűen tanácstalan vagyok.
2/12 anonim válasza:
ideiglenesen ragasz mesés figurákat a csempére lehet hogy az segít kicsit vidámabbnak látja a helyzetet.
3/12 anonim válasza:
Nekem a fiam 4 éves, és ugyanez a gond. Nekem nem mond semmit, hogy miért fél, de inkább tartogatja akár napokig is. Adok neki gyakran gyümit, amitől elvileg jobban kéne neki, de azt is visszatartja :-((( Üdv a klubban.
4/12 anonim válasza:
Sziasztok!
Véletlenül akadtam a fórumra, és nem rémisztgetni akarok, de s zéklet visszatartása egyes esetekben pszichológiai probléma, amivel gyermekpszichológushoz kell fordulni!
Akit érdekel, olvasgassa a Freud által felépített fejlődési lépcsőket, és leírásukat.
Egy közeli ismerősöm kislánya is ilyen, és pszichológusok hada küzd vele, mostanában mutatkozik egy kis eredménye.
5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát,igen ő is kap gyümölcsöt,meg sok almát,.
2011. jan. 11. 13:43
6/12 anonim válasza:
Nekem 3 éves múlta fiam, de kb fél éve szenvedünk. Van, hogy csak 1x kakil egy héten. Én a levolac lactuos-t vettem neki, a körzeti orvos tanácsolta.
Nagyon klasszul beállítja a kakit, és nem lesz kemény sem, nem lehet hozzászokni. Amióta szedjük, 2 naponta kakil, és nem másfél órát ülünk a wc-n sírva, hogy anya segíts, hanem max 10 perc alatt készen van.
7/12 A kérdező kommentje:
ÚÚÚ,köszi már gondolkodtam a guttalax cseppen,de ez jobban hangzik.Holnap megyek és veszek,ma már nem tudok mert alszik és a gyogyszertár 2-ig van nyitva:(De az lessz az első holnap.Köszi:)
2011. jan. 11. 13:47
8/12 anonim válasza:
Jó a laveolac. Segit. Figyu, nem kell agykurkászhoz vinni, ha 2,5 évesen kakigond van...te ismered minden "agybaját", el fog mulni. Szerintem ez is gyakori lépcsőfok a szobatisztasággá válás terén , van akinek könnyen megy, az én fiamnál kb 2 hónapig tartott. Először csak a gatyába kakilt állva. Wcbe/bilibe pisilt, de kaki nem ment. Aztán wcbe sikerült, utána bilibe, de inkább 4 napig is visszatartotta. Riadt tekintet. Nagyon rossz nézni. Akkor kitaláltam egy mesét, hogy a kaki nagyon szeretne uszni egyet az óriás kakatóban a többiekkel, igy ha kipottyan, átúszik a hatalmas gégecsövön és msr mehet is a tóba pancsolni a többiekkel! ( bocsi, kissé ronda mese:)), majd ezt táblára, papirra le is rajzoltam. Hogy kőnnyebben kijöjjön a kaka, mikor ráült a wcre, buborékot fujtam neki. Kicsit elszöszöltünk, közben mondtam a "mesét". Azóta két-három óra vagy 2-3 délutáni kinlódás 3-4 percre rövidült kétnapi rendszerességgel. A lényeg, hogy elérjük, bizzon benne a gyerek, hogy a "része", ami belőle jön ki, biztos helyre kerül. 27 hós a fiam.
9/12 anonim válasza:
volt a csempén figura, de leszedette, hogy attól fél, átraktuk a fürdőszobába, sajna mindig kitalál valamit. A kakás mesét is kipróbáltam, de nem igazán hatott, egyszer kétszer sikerült elcsípnünk, de azóta sem. Az a baj, hogy egyszerűen nem ül rá a wc-re. Tegnap már felhoztam neki azt is, hogy akkor üljünk a bilire a nappali közepére (ott nincs csempe). Nekem mindegy, csak ne a gatyába menjen, aztán majd rászokunk valahogy a wc-re. Remélem hamar sikerül, mert ez már szörnyű. Pisivel nincs gond, megy egyedül a wc-be, ezért sem értem az egészet.
10/12 anonim válasza:
Kedves utolsó, a kakamesés vagyok:) valamiért szerintem félnek ülve nyomni a kakit, ezért csinàlják állva. Legelőször én is vittem utána a bilit , sokszor a virágok mögè vonult kakilni, de nem hagytam egyedül, mentem én is a bilivel. Hetekig ràzta a fejét, hogy nem ül rá, azt sem hagyta, hogy a bili ott legyen. Aztán megengedte, hogy a bilike is nézze,ahogy kakil. Aztán meg belekakilt. Minden egyes gatyábakakilás után megkérdeztem: hova kakiltál? -mutatta a gatyeszt. És hova kellett volna kakilni? -mutatta a bilit. Ez volt a lényeg, hogy mindig tudatosuljon benne, hogy hova kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!