20-21 hónapos gyermeketeknek hogy adjátok az almát és a
narancsot?
Na ne már. Még megpucolni se pucolom meg az almát csak jól megmosom neki. A narancsról nem húzok le semmi hártyát. Még a héját is maga pucolja. Nagyon szeret vele bíbelődni.
2011. jan. 5. 12:56
pontosan, alma mosva, harapva, narancs gyerek által pucolva, max jön, hogy segítsek, ha nem birkózik meg vele, de amint látja a kiutat már veszi is vissza és folytatja ő. Aztán gerezdekre szedi az egészet, belerakja egy kis műanyag tálkába és megeszi
2011. jan. 5. 13:00
Az almát megpucolom és vagy egészben a kezébe adom, vagy felszeletelem, majd belerakom egy kis tálkába.
A narancs gerezdeket félbevágom, a mandarint csak megpucolom.
Az én lányom a mandarinra van rákattava, simán megeszik naponta 4-5-t
2011. jan. 5. 13:01
Almát megpucolom ha vastag a héja, ha nem akkor még azt sem. Egészben a kezébe nyomom. Néha visszaadja a magokat, de néha még azt is megeszi.
A narancsot megpucolom, de nem hártyázom le. Cikkekre szedve, ha nagyobbak akkor azokat kettévágva rakom elé. Nálunk is volt kisebb félrenyelés, de meg kell tanulnia hogy rágnia kell az ételt mielőtt lenyeli.
2011. jan. 5. 13:07
Az almát reszelve adom, vagy nagyon vékony szeletekre vágva. Narancsot ritkán kap kis darabban, hártya nélkül, én inkább a levét facsarom ki. Ő is nyelt már félre - pont banánt, tudom, miről beszélsz.
2011. jan. 5. 13:07
6/14 A kérdező kommentje:
A többi ételt darabosan kapja semmit nem turmixolok neki már 10hós kora óta. De a keményebb darabosabb gyümölcstől tartok egy kicsit. Persze a puhább körtét, barackot Ő is darabolva kapta.
Ja és minél kisebbre vágod annál nagyobb az esély hogy félre nyeli. Nekem a védőnő mondta. Mert ha egészben oda adod az almát nem tud akkorát kiharapni belőle mint ha cikkekre vágod neki. Mert akkor baromi nagyot tud belőle leharapni.
2011. jan. 5. 13:15
Szia! 21 hónapos a kislányom. Az almát van hogy nagy lyukú reszelővel lereszelem, amikor cikkekre vágom nem eszi meg, csak nyámnyogja, igaz csak 12 foga van kint, abból a rágók nem teljesen még.
A narancsot miután megpucolom, girizdekre szedem, felkockázom és így adom. Nem szedem le neki a hártyát.
2011. jan. 5. 14:10
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
Másfél éves a fiam,és megmosás után bekapja és harapja :):)Nem fog erősödni a fogazata,ha csak puha dolgokat adsz neki.Ha nagyon aggódsz akkor ott állsz mellette amíg megeszi.
2011. jan. 5. 14:23
Kapcsolódó kérdések: