Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiszti közben, után, miatt...

Hiszti közben, után, miatt lehet a viszketés?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam, durván rátört a dackorszak, plusz jön a kistesó.

Mikor hisztizik közben vagy utána kitalálja, hogy viszket a feje, lába, hasa, bármi, csak kaparhassa. A szemét is dörzsöli. Semmit nem látok rajta, és csak a dührohamokkor jön rá ez is. Nem váltottunk se mosószert, se krémet, se szappant, semmit. Allergiás sose volt, nem eszik egyoldalúan, meg semmi nem jut eszembe amitől tényleg érezhetne viszketést, szerintem csak "bebeszéli" magának és ezen kattog. Meg pl hogy a szájába ment valami és szedjem ki én, de mikroszkóppal se látnék ott semmit! és nem hisz nekem, nagy nehezen szabadul csak meg ettől és terelődik el a figyelme. Pszichésen viszkethet?

2011. jan. 4. 18:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Inkább arról lehet szó, hogy így tudja, hogy foglalkozni fogsz vele. Sanos a dackorszakhoz társuló testvérféltékenység sokféle módon jelenhet meg. Gondolom, most kevesebbet veszed fel, kicsit kevesebb idő jut rá, ő ezt így próbálja kompenzálni. Próbálj valamiféle arany középutat keresni, engedd, hogy az öledbe ülhessen, legyen köztetek minél több testi kapcsolat, hátha csak erre van szüksége! Ha érzi, hogy nem kell teljesen eltávolodnia tőled, ezek a dacrohamok, az állítólagos viszketés is elmúlnak vagy legalábbis mérséklődni fognak:)
2011. jan. 6. 08:14
 2/2 anonim ***** válasza:

szia, én el tudom képzelni. allergiás típus amúgy? mert pl. nekem az van, ha ideges leszek, elkezd folyni az orrom nem gyengén. allergiás rhinitisem van, kiváltja más is, pl túl száraz levegő vagy por. az erre a magyarázat, hogy idegesség, irritáció esetén a szervezet HISZTamint választ ki, ez ookozza az allergiás reakciót. és ugye a HISZTit nem váletlenül hívják pont hisztinek. szóval el tudom képzelni, hogy valóban viszketést érez ilyenkor.

amúgy az én kislányom is szokta dörzsölni az orrát, szemét ha frusztráció éri. ő 2 éves múlt.

2011. jan. 6. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!