Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orrmandula műtét? Leírnátok...

Orrmandula műtét? Leírnátok kinél hogy zajlott? Mennyire viselte könnyen vagy nehezen a gyeremeketek?

Figyelt kérdés

1hét múlva megyünk mi is a kislányommal,5 éves.

Nagyon izgulok,remélem nem lesz semmi gond.Nem tudom mennyire fogja érezni vagy mennyire fog fájni utána.Vajon kis nyünnyettke lesz vagy mintha misem történt volna?Mennyi idő kb a gyógyulás utána?Miket nem szabad esetleg csinálnia?

2011. jan. 4. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyafogós lesz utána, nem akar majd inni, de sokat kell! 2-3 hét kímélet kell utána, amikor nem szabad megerőltetőt csinálni, ill. semmi olyat, ami a fejben vérbőséget okoz, pl. fejenállás, hajmosás, nem szabad orrot fújni.
2011. jan. 4. 14:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! A műtétet megelőző nap elvégzik a szükséges vizsgálatokat, altatóorvos, vérvétel, pisi, hallásvizsgálat és Fül-O-G kontroll. Másnap nekünk reggel 7-re kellett bemenni a kórházba éhgyomorra, azt hiszem reggel hatkor még ihatott egy kis teát. fél 8-kor kapott egy kis édes szirupot, ami elbódította, olyan volt mintha becsiccsentett volna. Nagyon kellett rá vigyázni, nehogy leesen az ágyról, nem lehetett sétálnia, mert szédelgett. Olyan cuki volt :) Aztán jött a műtősfiú és felvette, a bódultságtól semmi tiltakozás nem volt, csak kómásan mosolygott ránk, ahogy távolodott a folyóson a műtő felé. Kb fél óra volt, a fiamnak tettek be mindkét fülébe tubust is, mert a hallásvizsgálat nem volt 100%-os és savós is volt. Amikor kihozták, az eléggé rossz érzés volt látványra, mert eszméletlen volt, benne a kanül a kezében. Aztán kezdett magához térni. Az ismerősünknél nem volt semmi, nyafi volt. Viszont a fiam kicsit rosszul reagált az altatóra, így kb 45 perces izzasztó hadakozás következett. A párommal ketten kellett lefogjuk, mert önkívületi állapotba csak, szó szerint hörgött és rugta ki magát a kezünkből. Mondták, hogy ez 50 gyerekből 1-nél előfordulhat, és hogy azt a típusú altatót mi hanyagoljuk legközelebb. Utána aludt egy hatalmasat. Délután felébredt, nyugodt volt és tündéri. Vittünk be laptopot(dvd-ni), meg ágyban játszható játékokat, mesekönyvet, hogy ne akarjon szaladgálni, ugrálni. Sétálni lehetett. Csak pépeset ehetett, ami nem barna és nem piros, hogy a vérzést észrevegyék, ha van. Mi vaniliás pudingot és krumplipürét adtunk neki. Innivalóban vedd meg a kedvencét, szívószálnak nem nagyon örülnek, mert szíváskor erőlteti a szájpadlását, pohárból kell inni és minél többet. Ha nincs vérzés, sem láz 24 órán belül, akkor haza is mehettek. Másnapra már alig várta, hogy hazamehessünk. Itthon még vigyázni kellett az ugrálással kapcsolatosan, mi szegénykémet a playstation elé ültettük, a lego batman játék nagyon bejött neki akkor, szerencsére. A fiam nem panaszkodott a műtét után fájdalomra. Viszont olyan cuki lett a hangja és mindent sokkal jobban hallott és szebben mondta ki a szavakat. Elállt a szavam a hirtelen pozitív változástól! Megérte. Jó egészséget a kislánynak. A fiam 3 és fél éves volt a műtétnél.
2011. jan. 4. 15:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 2.köszönöm,hogy ilyen részletesen leírtad.

Ma már megvolt a vérvétel,pisi,aztán az eredményekkel kell menjünk az altató orvoshoz még.Én is gondoltam viszek játékokat,színezőt stb,hogy gyorsabban teljen az idő és elterelje a figyelmét a nózijáról.

Már muszáj műteni,mert többször volt arcüreggyulladása és középfülgyulladása,hallása sem az igazi,horkol,állandóan tátika,az orrán nem is kap levegőt.Bízom benne,hogy minden rendben lesz és meggyógyul ügyesen,mert már nagyon szeretne menni oviba,már 6 hete nem jár.Farsangi bálon már szeretne ott lenni:)

De amíg túl nem vagyunk rajta aggódom.Ő várja,nem fél,mindennap többször megbeszéljük,hogyan is lesz,benne csak annyi izgalom van mintha nyaralni készülnénk.Nem is akarom neki mutatni,hogy én mennyire ideges vagyok.

2011. jan. 4. 15:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Szívesen :) Ne is mondd, nálunk is itthon ült vagy 6 hétig és már a 3dik időpontot kaptuk a műtétre, mert mindig beteg lett. Mi végül lemaradtunk a farsangról és az ovis fotózásról is, utóbbiról csak azért, mert a műtét előtt 2 nappal volt és nem kockáztathattam, hogy megint beteg legyen, mert hogy a beteg gyerekeket is beviszik a fotózásra. És az idő is szorított, 38 hetes terhes voltam éppen :) Hol műtik, Bp? Hogy hívják a dokit?
2011. jan. 4. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!