Miért esett vissza? Napról napra rosszabb a helyzet, mit
tegyünk?
Figyelt kérdés
Kisfiam március végén lesz 3 éves, és két és féléves korától úgymond szobatiszta. Nálam ez azt takarja, hogy éjjel és napközbeni alváskor sosincs baleset, de fel se kel wc-re, egyszerűen nem wc-zik míg fel nem kel. Napközben pedig kakinál mindig szólt, pisinél ha rákérdeztem, meg amúgy is vittem kb óránként, biztos ami biztos. De letelt így 3 hónap, sose volt baleset.
Most kb 2-3 hete hol bepisil, hol bekakil, de egyre többször. Amúgy se vagyok jó passzban (hisztikorszak ezerrel, mellé problémás terhesség) de ez most különösen idegesít. Miért nem képes szólni mostmár? Még a pisi hagyján, de simán belekakál a bugyiba akár napi 2x és utána vigyorogva mondja. Én már nem tudom mit csináljak. Most adjam rá vissza a pelust, nyár óta nem is látott olyat! Vagy mit lehet tenni ilyenkor?
2010. dec. 24. 22:04
1/5 A kérdező kommentje:
nem voltam egyértelmű: alvásnál most sincs baleset, szerencsére, de szerintem idáig is eljutunk...
mielőtt azt hinné valaki: nem erőltettem sosem, nem szidtam szét, nem kiabáltam vele, viszont dicsértem mikor szólt. nem volt ez sose a rögeszmém, csak most idegesít, mert ennél az is jobb lett volna ha egyáltalán nincs szobatiszta korszak. Meg az állandó hisztik se tesznek jót...
2010. dec. 24. 22:08
2/5 anonim válasza:
Drága, terhes vagy, pici fiad érzi, hogy rövidesen kiesik a pixisből és hajt a figyelmedre ezerrel... nagyon sok gyerek visszaesik, ha jön a kistesó,próbálj többet figyelni rá, bevonni a babavárásba, nagy tesó státuszt adni neki,hátha úgy javul a helyzet. A pelust meg add csak vissza rá, és legfeljebb szól, ha kell neki... bugyipelus ilyenkor elég jó tud lenni.
2010. dec. 25. 00:26
3/5 A kérdező kommentje:
mindenbe bevonom őt, tényleg. nagyon várja a tesót, folyton puszilgatja a hasam, egyáltalán nem mellőzöm őt :)
2010. dec. 25. 00:33
4/5 anonim válasza:
Attól még, hogy nem mellőzöd, nagyon is érzi, mekkora változás vár rátok. Ha megjön a tesó, és megnyugszik lelkileg, akkor jön rendbe ez a téma. Amugy, ha a gatya akció után vigyorog, szivat is egy kicsit, mint egyèb dolgokban is, gondolom. Nyugodtan szólj érte, ha bekakil, hogy igenis szomorú vagy ezért, és a kisbabák kakilnak be, a nagyok wcre/bilire járnak. Ne tegyen ilyet, mert ő már ügyes és nagygyerek. Ettől nem lesz örökre bekakilós, ne aggódj. Igen is adj hangot a nemtetszésednek.
2010. dec. 25. 09:30
5/5 anonim válasza:
Nem a kistesó érkezését érzi, hanem a te feszültségedet, ami leginkább a terhesség velejárója, a fáradtsággal együtt. Én nem gondolom, hogy a kistesó érkezése zavarja meg, mert élettapasztalatából adódóan fogalma sincs arról, mi lesz, ha lesz kistesó. Mint írtam, inkább a te feszkódat érzi, azt viszont nagyon. Nem mondom, hogy legyél nyugodtabb, mert az a legnehezebb ilyenkor, viszont elkélne neked is egy kis segítség, hogy lepihenhess akár napközben. Biztosan jól esne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!