Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy bírjátok az egész napos...

Hogy bírjátok az egész napos lefetyet?

Figyelt kérdés

Nagylányom 2,5 éves és reggel 8-tól este 8-ig egyfolytában beszél. Az agyam eldobom, már egy saját gondolatom sincs. Arról nem is beszélve, hogy mindent meg kell indokolnom, hogy miért oda tettem, miért ezt vettem fel, miért azt a kanalat fogom meg.... megőrjít...

Annyira szeretnék néha csak 3 perc csendet!!

És már nem alszik délben sem:.((

Ti hogy viselitek?

Tudom, örüljek, hogy beszél, de mi lesz, ha a huga is elkezdi???

2010. dec. 21. 09:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szívemből szóltál, én is kivagyok miatta és közben persze lelkiismeret furdalásom van, hogy miért érzem ezt :(

4 éves a nagy, 1 éves a kicsi. Ő még alszik délben 2-3 órát, de a nagy még közben sem bír nyugton maradni, többször fel is ébreszti a hangoskodásával.

Engem amúgy a legjobban az állandó "Anyázás" idegesít.

Jaj, amúgy szegénykém már osztja a kicsit, amikor az csacsog rászól, hogy "nem tudok tőled gondolkozni!" :)))

2010. dec. 21. 09:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az előttem válaszoló írta nekem is iszonyat lelkiismeret urdalásom van amiért idegesít időnként. Jobban haragszom ezért magamra, mint amikor valami rossz fát tesz a tűzre és rácsapok a feneekére, hisz a folyamatos lefety az nem bűn, csak néha én is vágyok a saját gondolataimra, a csendre.

Na de amikor beteg és csendben van, vagy ha mamiéknál van akkor meg annyira hiányzik a folyamatos beszéd.

2010. dec. 21. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
nálunk fiú csinálja detto ugyanezt, és mostmár az öccse is kezdi, csak ő még a saját kis földönkívüli nyelvén. gyakorlatilag semmit nem tudunk megbeszélni az apjukkal. ugy szoktam, hogy délbe fölhívom mikor alszanak, és beszélgetünk. mert ha hazajön, képtelenség. csak mondják és mondják és mondják. és mikor már mondom h csönd!mert én is szeretnék valamit mondani, esküszöm olyanok mint a kitörő vulkán, forr belül a gyerek látszik, de egy perc mulva kitör a szó!:)
2010. dec. 21. 10:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A fiam is ilyen dumagép, pedig már elmúlt két éves, amikor beszélni kezdett. Most meg három évesen be nem áll a szája, ráadásul állandó jelleggel kérdez. De még ez se lenne baj, csak olyan dolgokat kérdez, amikre nincs válasz :) Pl., hogy sárga a radiátor, vagy miért forró a tűz. Ha nem kérdez, akkor mindent kommentál, és ha nem reagálom rá azt, hogy "igen, így van" akkor elkezd kiabálni, hogy anyaaaaa ugye így van??? Ha csöndben van, az már rosszat jelent, akkor biztos valami olyanban mesterkedik, amit nem szabad :) Mondjuk én nem bánom, nálunk ez valami családi vonás lehet, mert én se tudok egy percig sem csöndben lenni. Anyukám szerint 10 hónapos korom óta folyamatosan beszélek már 24 éve :D
2010. dec. 21. 11:08
 5/10 anonim ***** válasza:
még jol.nekem a 2 éves fiam ilyen,reggel el kezd beszélni és este abba hagyja,most kezdett mondatokban beszélni,és az érzéseit is megfogalmazza,meg mindent amit lát vagy látott,amit gondol,énekel,kérdezz magyaráz.egyenlőre jol viselem,de tartok tőle hogy ez rosszabb lesz.de nem szeretném ha nem mondhatná ki amit gondol,igy inkább beszélgetek vele,kérdezek válaszolok,aztán egy ideig csendben van.
2010. dec. 21. 12:09
 6/10 anonim ***** válasza:
ó én már nagyon várom ezt. az én kislányom 2 éves, de nem nagyon beszél, csak pár szót. ettől függetlenül ugyanúgy elvárja, hogy mindent kommentáljak meg megindokoljak...ez így még rosszabb sztem. egész nap az anya anya, meg babi babi (így hívja magát) megy, 2 másik szóval kombinálva. kiakasztó. :)
2010. dec. 21. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem duóban nyomják. A nagy 5 a kicsi 3 éves. Annyira jól tud esni a csönd. Soha nem gondoltam volna ezt, de agyilag teljesen lefáraszt a folyamatos csivitelés.
2010. dec. 21. 13:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok,mint a 12.34-es válaszoló.Kisfiam sem beszél,csak a szavakból ragad ki egy-egy szótagot(elejét,végét,közepét) ,teljes egész szó még nem hangzott el.Viszont én is egész nap beszélek vele-hozzá és ő is elvárja,hogy kommentáljam a dolgokat.Erre hangos,kiabálós "aaaa"-val hívja fel a figyelmemet.Néha már kicsit idegtépő,mondogatom is neki,hogy nem kell kiabálnia,úgy is érti anya.De áááá.:) Egész nap hangzavar van....

DE,ezt egész nap hallgatom és egyelőre örülök.Várom,hogy már igazi beszélgetésünk legyen,remélem hamarosan eljön az ideje.

2010. dec. 21. 14:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Én is vártam, most meg visszasírom, mikor még nem beszélt.) Igaz, lányommal már 16 hósan el lehetett beszélgetni, már akkor mondatokat használt.

én is imádom, és inkább beszéljen , mint ne, és nem akarok semmit beléfolytani, de szőrnyű, hogy nem lehet egy gondolatom sem, és nem tudonk apával sem semmit beszélgetni.

Néha azt veszem észre, hogy fel sem fogom mit mond, csak átmegy az agyamon, nyitott szemmel bámulok előre, és várom, hogy vége legyen és bólogathassak...

2010. dec. 21. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, mi is gyakran emlegetjük párommal azt a csendes irodát a munkahelyünkön, internettel, kávéautomatával! :DD Azon nevettünk hogy eddig nem győztünk szabit kivenni az ünnepekre, lassan meg majd versenyzünk hogy ki mehet be dolgozni egy kicsit :D Hihetetlen hogy hova el nem jut az ember! :DD
2010. dec. 21. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!