Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jó, ha a sál a kabáton...

Miért jó, ha a sál a kabáton kívül van?

Figyelt kérdés

Én magam is belül hordom, mert így a puha sál érintkezik a nyakammal, és nem a kabát durvább széle/gombja. Szerintem melegebb is, ha a nyak közvetlenül a sállal van bebugyolálva.

Miért adják mégis sokan kívülre a gyerekekre?

2010. dec. 17. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem minden kabátnak van durva széle,nyaka!Pl a fiamnak puha szörös,és mivel ott betud fujni a szél,hó ezért teszem oda a sálat!:)
2010. dec. 17. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Húh, ez jó kérdés. Én néha kívülre teszem neki, néha belülre. Általában belülre, de van olyan, hogyha egy vastagabb pulcsit adok rá, akkor a kabátját a sáltól nem bírom végig felcipzározni, ilyenkor kívülre rakom a sálat.

Plusz ha garbó van rajta, akkor megint kívülre rakom, hisz a garbó nyaka már melegíti.

2010. dec. 17. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha kívülre adom, nem esik le a kapucni a fejéről. Ha belülre adom, akkor a sapka és a sál között mindig kilóg a kis nyaka, én meg azt szeretném, hogy ebben a hidegben ne lógjon ki semmi. Elöl az állánál a puha sál érintkezik az állával.

Nekünk így jó. :o)

2010. dec. 17. 14:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nem tudom ezt. Én magamnak is és a lányomnak is úgy szoktam hogy előlről hátra veszem, majd kétoldalról vissza előre. Így jól rajta van a nyakon, és ami visszajön melegíti a mellkast. Nincs kis luk ahol befúj a szél.

A sál lekapása is két perc, csak középen meghúzni és kész.

eleinte furcsa volt a lányomnak, néha ha rosszul fogta meg akkor megszorította vele a nyakát, de aztán elmondtam neki hogy kell és azóta ő is így veszi.

Nekem így jó.

Nekem az sem tetszik ami ma divat, hogy a félbefogott kanyarba befűzik úgymond a két véget együtt. Tudjátok ahogy összekötik a kabáton kívül. Szerintem semmit nem melegít, meg hát talán lehet extra hosszú sál esetén működik, de inkább dísznek hiszem. bár az tény hogy a mellkalst tuti melegíti.

Amúgy ha nagyon hideg van én ráadom ahogy az elején leírtam, rá a kabát és kívűlre lazán kötök egyet még, úgy hogy hátul megkötöm lazán. Így ha az arcára fel akarom kicsit húzni, vagy az állához, szájához fel akarom húzni akkor van mit és nem amazt kell kilazítani.

De ez én vagyok.

2010. dec. 17. 23:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Én szeretem ezt a félbehajtott-behurkolt megoldást, mert így a nyakam körül mindenhol két rétegben van a sál. De én belül hordom így.

A fiamnak meg úgy csinálom, hahogy te is. :)

2010. dec. 18. 06:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Én a gyerekeknek kívül rakom, mert a kabátjuk érintkezik a nyakukkal puha. A sálat feltudom jól húzni az orrukra is ha kell a nagy hidegben, ezért kívül.
2010. dec. 19. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!