2 éves kisfiam semmi áron sem veszi fel az overált és sálat. Mit csináljak, hogy meggyőzzem?
Erre nekem egyszer azt mondtàk, mikor nem akarta a gyerek felvenni a sapkát
Ki a főnök, ki parancsol nálunk, én vagy a gyerek?!
Na ősszel elvolt kapucniban, de ez a beszólás után ráadtam a sapkát, nem érdekelt hogy ordít, 2 hét után megszokta, délelôtt délután kimegyünk, hideg van most már kell a sapka sőt arra a kapucni, most
már ha megyünk ki saját maga veszi fel a sapkát! Megszokja előbb utóbb, légy kemény, ne engedj a hisztinek!
Jó dolgokat írtak a többiek.
Nekem még ezekhez az jutott eszembe, hogy mesélj neki arról hogy mikor te kicsi voltál volt egy kedvenc overálod és nagyokat szánkóztál benne és nem fáztál közben. Nagyon sajnálod, hogy kinőtted. valami ilyesmi.
Lehet ha látja hogy anyunak is volt, akkorközelebbinek érzi.
Meg sokat beszélgess vele az öltözközdésről. Hogyha meleg van akkor milyen ruhadarabok kellenek, ha hideg van, ha mínusz fok van stb stb. Esetleg sétáljatok olyan helyen ahol sok a gyerek és láthatja hogy más gyerekeken is van.
Amúgy szerintem egy egy ilyen évszak változáskor nehéz a gyereknek is megszokni, hogy megint ennyi cucc van rajta, még a felnőttnek is, nemhogy a gyereknek.
Esetleg segíthet az is, hogyha inkább thermós overált kap, mint pufit.
Most ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!