Mikor világosítsam fel a kislányomat? És hogyan kezdjek hozzá?
Szia!
Az ember azt gondolná, hogy még kicsi a gyerek az ilyen dolgokhoz ugyanis még csak 7 éves. Sajnos a mai világban szinte már az oviban foglalkoznak a gyerekek a témával. Szerintem először is fel kéne a kislányt "térképezni", hogy mennyire foglalkoztatja őt ezek a kérdések.
Én ugy vezetném be a témát, hogy mikor lát a kislány , akár élőben, akár a tv-ben egy ölelkező, puszilkodó párt, megkérdezném tőle, hogy ilyenkor mit gondol, mi a véleménye erről. Vagy egyáltalán mit tud, mit hallott akár az osztálytársaitól, barátaitól, nagyobbaktól ezzel kapcsolatosan. Ha esetleg kérdése van engedd meg tegye fel bátran és próbálj egyszerű, érthető és igaz válaszokat adni. Ja és ne csodálkozz, ha néha ő mond olyan infót amitől leesik az állad. Fontos, hogy érezze, hogy bármivel kapcsolatban bizalommal fordulhat hozzád.
Sztem felesleges neked rákérdezni. Mert lehet akkor csak kellemetlenül érzi magát és ha majd már odajut, nem mer vagy akar rákérdezni.
Majd ha Ő elkezd kérdezősködni, akkor kezdjél el válaszolgatni. De soha ne mondj többet, mint ami érdekli. Ha látod, hogy bizonyos összefüggéseket keres, azokat nyugodtan összekötheted, de ne ess túlzásba.
Ajánlom figyelmetekbe Vámos Miklós : Zenga- Zének c. könyvét. "Öcsi" 6 éves és épp most kezdi el foglalkoztatni a téma, mert halotta Erdőssanyától (sz udvarban lent), aki már harmadikas, hogy "basz"...
Érdemes elolvasni :o) Folyamatosan kérdez és a szülei eljutnak egy pontra, mikor az apuka (mondjuk itt fiúról van szó) elmagyarázza :o)
Engem anno anyukám világosított fel, 11 éves lehettem...
Hazamentem egy viccel....
"Anya, Téged a gólya hozott? -Igen.... és Apát is a gólya hozta?-Igen... és a nagypapát és nagymamát is?-Igen...
Akkor ebben a családban senki nem szokott b@szni? " ...
én ezt így 11 évesen...
Hápogó szülők, méhecske -porzó szindróma.... Aztán konkrétumok :o)
Hát...sok szerencsét! :o)
Utolsó: hát ez nagyon tetszett! :)))
Az én lányom 10,5 éves. Neki nagyon nem kellett semmit sem magyarázni, mert még kicsi az öcsike és mivel nem látott gólyát a házunk körül, tudja, hogy nem ő hozta. :-)
Most komolyan: 8 éves korában mikor megfogant a kistesó, szépen elmondtuk, hogy baba van a pociban és mivel kíváncsi volt, lerajzoltam Neki, hogy hogy néz ki belül a nők pocija és ott egy petécske, amit apa termékenyít meg. Az még egyenlőre nem érdekelte, hogy hogyan, inkább a baba izgatta a fantáziáját. De már biztos gondolja, hogyan történt, mert elég sok filmmel találkozott már és ma már nem csinálnak szinte olyan filmet, amiben ne lenne szex.
De Ő mindent megkérdez ami izgatja, most a havi eljövetelére helyeztük a hangsúlyt, mi hogyan lesz, de mindig leállít, hogy nem érdekli. :-o
Vettem tiniknek szóló, lightos hangvételű könyvet és odatettem a polcára. Persze előtte elolvastam. És láss csodát, már fordítva van visszatéve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!