Béres csepp mellé hány mg c-vitamin ajánlott? 3 éves lesz a kisfiam márciusban.
Én 50 mg-ot adnék neki.
A lányom elmúlt 3,de én is 50 mg-ot adok a béres csepphez a béres c-vitaminból.Mivel rágótabletta csak 100 mg-tól van ezért szétvágom ketté.Ha viszont kezd náthásodni,akkor esetleg 1x-2x egy egészet is odaadok.
Mivel 4 tagú a család ezért célszerűségből megpróbálom mindenkinek az igényét egyfajta gyszerrel megoldani(így is millió féle gyszert használunk egyszerre)
Hmmm, ez most akkor meghökkentő lesz!
A homeopátiás orr-fül-gégész szakorvosunk javaslata szerint gyerekeknek ősztől-tavaszig 1500 mg ajánlott!
Felnőtteknek pedig 3-4000 mg.
"Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni. Sokan szednek viszont úgynevezett "megadózisú" C-vitamint, mondván ettől nem lehet semmi bajuk. Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában."
Én nem adok a 21 hós láyomnak c vitamin cseppet, ha nem beteg.
Eszik gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!