Tényleg nagy dolog, hogy egy 23 hónapos kisfiú már mondatokban beszél? Rövidebb, egyszerű mondatokban. Pl. :Baba nem akar kimenni, fázik, hideg van.
Lányom 2 évesen folyékonyan beszélt, választékosan (nem volt testvére), fiaim 23 hónaposan tán 2 szót mondanak, azt se tisztán, van nagyobb testvérük, akinek be se áll a szája.
Szóval ki érti ezt, melyik mikor, miért, hogyan...
A saját tapasztalatom az,hogy igen.A fiam 22 hónapos volt amikor elkezdett mondatokba beszélni.Rá pár hónapra már ragozta a szavakat,és érdekes volt,mert saját magát javította,ha valamit rosszul mondott.Olyan szavak ragadtak rá valahonnan mint Pl:tériszony,sokszor somolyogtunk olyan furcsa volt ez egy 3 évestől.Kiscsoportban társaival ellentétben tisztán ejtette a hangokat is (r,l,s,sz).Most 8 éves,és még mindig észrevehető,hogy gazdagabb szókinccsel,és választékosabban fejezi ki magát a társainál.Minden értékelésnél ezért kap külön dicséretet.Jó nyelvérzéke van,gondoltunk rá,hogy mindenképp érdemes lenne nyelveket tanulna.
A második gyermekem is korának megfelelő fejlettséggel beszél,de össze sem hasonlítható a fiammal ebből a szempontból.Másban viszont már most sokkal ügyesebb a fiamnál.
Ki érti ezt?
Szerintem igenis nagy dolog,nem általános,hogy 23hónaposan több szavas mondatokban beszélnek a gyerekek.
Az én lányom is így beszélt ennyi idősen,nagyon büszke voltam rá,viszont a fiam most 21 hónaposan alig mond néhány szót,csak mutogat inkább,pedig állandóan beszélek,a nővére is locsi-fecsi.Egy ismerősöm kisfia 1 héttel idősebb az enyémnél és ő is gyönyörűen beszél,pedig nincs tesója,az anyuka is csöndes,szinte csak akkor szólal meg ha kérdzik.Nem is értem mitől függ ez?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!