Nurofen szirup hány óra elteltével adhatok ismét?
2éves kisfiam ma már kapott háromszor,mikor adhatok ismét? Reggel 5óra
de: 11óra
du: 15óra

A dobozra a következő van írva:
Napi 20-30 ml-nél több nem adható.
Mivel 2 éves a kisfiad, neki 5ml az egyszerre beadható adag. 30 ml-el számolva egy nap alatt 6x kaphat, 24 órával elosztva ez 4.
Vagyis négy óránként adhatsz neki.
Fájdalomcsillapításra vagy lázra adod?
Orvos látta már?

Nálunk is minden betegség lázzal indul, aztán másnapra kialakul, hogy mi lesz belőle...
Akkor jobbulást!
2.

Szia!
Nekem azt mondta a dokinő, hogy ne adjam 3-nál többször, akkor inkább felváltva a kúppal. Pont most vagyunk benne egy jó kiadós arcüreggyulladásban, és alig megy le a láza. Mi cataflam cseppet kaptunk, remélem az most hatásosabb. Jobbulást a picinek!

A szuszpenzió napi adagja 20 -30 mg/testtömegkilogramm több részletre elosztva.
3-6 hónapos (5 testtömegkilogramm feletti) csecsemőknek: 2-szer 2,5 ml
(2-szer 50 mg ibuprofén)naponta.
6-12 hónapos csecsemőknek: 3-4-szer 2,5 ml (3-4-szer 50 mg) naponta.
1-3 éves gyermekeknek 3-szor 5 ml (3-szor 100 mg) naponta.
4-6 éves gyermekeknek: 3-szor 7,5 ml (3-szor 150 mg) naponta.
7-9 éves gyermekeknek: 3-szor 10 ml (3-szor 200 mg) naponta.
10-12 éves gyermekeknek: 3-szor 15 ml (3-szor 300 mg) naponta.
Védőoltások következtében fellépő lázas állapotokban: 2,5 ml (50 mg) szuszpenzió, mely szükség esetén 6 óra múlva megismételhető. 24 óra alatt maximum 5 ml (100 mg) szuszpenzió adható! Ha a láz nem csökken, orvossal való konzultáció szükséges.
Idősek: nem szükséges az adagolás módosítása.
Máj- és vesefunkció-károsodás esetén az adagolást egyénre szabottan kell kialakítani.
A maximális napi adagként megjelölt mennyiségnél többet bevenni nem szabad.
nem 20-30 milit ehet, hanem 20-30 mg/ttkg. ez nem ugyanaz. mivel naponta 3-szor lehet adni, akkor még az én 6 órám is sűrű, eszerint 8 óránként adható, bár nekem a doki 6 órát mondott anno.
1. voltam.

Ha lázas egy hatóanyagot 6 óránként ismételhetsz, három óra elteltével adhatsz másikat! Tehát ha makacs a láz, többnyire tudod csillapítani! Én ezért tartok itthon három fajta lázcsillapítót!
Jobbulást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!