Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mennyi idős korában...

Kinek mennyi idős korában lett szobatiszta a babája, és milyen módszerrel?

Figyelt kérdés
Áprilisban lesz 3 éves a kislányom és egyáltalán nem látom a hajlandóságot rajta. Ha ráültetem a bilire vagy a wc-re elvégzi a dolgát, de ő nem kezdeményez.
2010. dec. 2. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 22,5 hónaposan lett teljesen szobatiszta. Előtte már 1,5-2 hónappal éjjel nem pisilt be, reggelre tiszta volt a pelenka. Nyáron csak kisbugyi volt rajta, sokat voltunk kint. Reggelente ébredés után ráültettem a wc-re, ilyenkor mindig sikerélménye lehetett. Talán rá kellene bíznod a dolgokat. Tehát mondd el neki, hogy ha érzi, hogy pisilni kell, szóljon! Ne te irányíts, hiszen így nem is érzi, tudja pontosan, mit vársz el tőle...
2010. dec. 2. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is áprilisban lesz 3 éves a lányom. Napközben teljesen szobatiszta, alváshoz kell a pelus, de van amikor száraz marad. Éjszakára is kell még, akkor kb. hajnal felé szerintem bepisil. Nyáron kb. 2 -3hónap alatt sikerült átszoktatni a bilibe. A kaki nehezen ment, érdekes a pisivel nem volt gond. Az jó ha időnként ráülteted, (én 2 óránként tettem) és ha van valami megdicséred. Ha nincs az sem baj,majd máskor. Otthonra ne adj pelust szerintem, csak ha elmentek. Majd kialakul ez is és megszokja hamar meglátod.
2010. dec. 2. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:

A fiam 1 héttel a 3 éves szülinapja előtt lett szobatiszta. Kínálgattam a bilit, a bugyit, de nem erőltettem sose. Egyszercsak maga kérte hogy vegyünk bugyit. Nagyon gyorsan átszokott nappal nem is volt gond, alváshoz még a nappali szobatisztasághoz képest 1 hónapig adtam pelust.

Szerintem ne aggódj, fő a türelem. Kínáld, mindig kérdezd hogy pisilsz-e a bilibe / wc-be ? - Ha ráül és sikerül akkor mindig dícsérd nagyon meg, de nem erőltesd.

Ha kijön a jóidő, könnyebb lesz, mert akkor kevesebb ruha kell, gyorsan le lehet tolni a kisbugyit, ilyenkor télen macerás is.

2010. dec. 2. 21:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nyáron 2 hónapig nem volt rajta itthon pelus. Sokszor még azt is letagadta, hogy bepisilt. Szereti a bugyit, de annyira nem érdekli az egész, hogy tegyen is érte valamit. Igyekszem nem erőltetni, de nem értem miért csinálja ezt, talán dacból. Másfél évesen imádott a bilin ülni, alig akart leszállni róla. Ezért gondoltam, hogy már érett rá.

2010. dec. 3. 05:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neki lassabb, kicsit lustább a tempója

A nagylányom 15 hónaposan lett teljesen szobatiszta(szólt ha pisilni, kakilni kellett, és bizonyos ideig vissza is tudta más tartani)

Nem csináltam semmit, csak beengedtem magammal a wc-re és tetszett neki :-)

18 hónaposan pedig szoba és ágytiszta :-)

A kisfiam, viszont még 3 évesen sem mutatott hajlandóságot a peluson kivül intézni a dolgait.

Egyszer csak levette a bugyipelust (37 hósan) és magától ment a wc-hez, tehát 1 nap alatt lezajlott a totális leszokás, gondolom sokáig tervezgette, aztán egyszer csak megérett az elhatározás is :-)

DE minden gyermek más tempóban fejlődik, lehet neki még biztonságot nyújt a pelus, tudja, hogy igy nem tesz kárt, ha véletlenül oda pisil, odakakil valahová, hisz a pelus azért van :-9

Kitartást és remélem hamarosan nektek is sikerülni fog!!!

Ügyesek és türelmesek legyetek :-)

2010. dec. 4. 15:02
 6/7 anonim ***** válasza:
19 hónaposan lett szoba tiszta és 24 hónaposan ágy tiszta. Kislány.
2010. dec. 4. 20:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 5. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!