Kinek mennyi idős korában lett szobatiszta a babája, és milyen módszerrel?
A fiam 1 héttel a 3 éves szülinapja előtt lett szobatiszta. Kínálgattam a bilit, a bugyit, de nem erőltettem sose. Egyszercsak maga kérte hogy vegyünk bugyit. Nagyon gyorsan átszokott nappal nem is volt gond, alváshoz még a nappali szobatisztasághoz képest 1 hónapig adtam pelust.
Szerintem ne aggódj, fő a türelem. Kínáld, mindig kérdezd hogy pisilsz-e a bilibe / wc-be ? - Ha ráül és sikerül akkor mindig dícsérd nagyon meg, de nem erőltesd.
Ha kijön a jóidő, könnyebb lesz, mert akkor kevesebb ruha kell, gyorsan le lehet tolni a kisbugyit, ilyenkor télen macerás is.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nyáron 2 hónapig nem volt rajta itthon pelus. Sokszor még azt is letagadta, hogy bepisilt. Szereti a bugyit, de annyira nem érdekli az egész, hogy tegyen is érte valamit. Igyekszem nem erőltetni, de nem értem miért csinálja ezt, talán dacból. Másfél évesen imádott a bilin ülni, alig akart leszállni róla. Ezért gondoltam, hogy már érett rá.
Szerintem neki lassabb, kicsit lustább a tempója
A nagylányom 15 hónaposan lett teljesen szobatiszta(szólt ha pisilni, kakilni kellett, és bizonyos ideig vissza is tudta más tartani)
Nem csináltam semmit, csak beengedtem magammal a wc-re és tetszett neki :-)
18 hónaposan pedig szoba és ágytiszta :-)
A kisfiam, viszont még 3 évesen sem mutatott hajlandóságot a peluson kivül intézni a dolgait.
Egyszer csak levette a bugyipelust (37 hósan) és magától ment a wc-hez, tehát 1 nap alatt lezajlott a totális leszokás, gondolom sokáig tervezgette, aztán egyszer csak megérett az elhatározás is :-)
DE minden gyermek más tempóban fejlődik, lehet neki még biztonságot nyújt a pelus, tudja, hogy igy nem tesz kárt, ha véletlenül oda pisil, odakakil valahová, hisz a pelus azért van :-9
Kitartást és remélem hamarosan nektek is sikerülni fog!!!
Ügyesek és türelmesek legyetek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!