Mivel erősíthetném 2 éves bölcsis kislányom immunrendszerét?
Inkább sok gyümölcsöt,zöldséget adj neki.
A betegségei nem az immunrendszer gyöngesége miatt van,hanem azért,mert amikor először mennek bölcsibe,akkor elkapnak minden betegséget a többiektől.
Pár hónap múlva már nem lesz ilyen beteges.
Echinacea.
Nagyon jó a tapasztalatunk vele, taknyolásnál 2 nap alatt gyógyulunk, láz nélkül, de én megelőzésre is adom ősztől a másfél éves lányomnak is, meg mi is szedjük.
Nálunk a foreveres vált be, de van homeopátiás is (nem ismerem), meg patikai is, de ebből csak alkoholos oldatot láttam.
Esetleg vehetsz propoliszt tablettában vagy méhészetből, az is jó immunerősítő és bakteriális fertőzések ellen remek, az echinacea meg a vírusok nagy ellensége :-)
Az immunrendszert egyébként probiotikummal tudod megerősíteni még, csak figyelj, hogy benne legyen a 6 törzs és megfelelő legyen a csíraszáma.
A zöldség és gyümölcs valóban kell a rostok miatt, de nagyon kevés már a vitamintartalmuk.
Szia!
A mi gyerek orvosunk azt mondta,hogy 6 hónap mire megszokja a szervezet az állandó megerőltetést.
Az én kisfiam 11 hete jár,abból 6 hetet volt itthon:(,ebben volt az elején hasmenés,mert nehezen szokott hozzá a gyomra a bölcsis ételekhez,volt hasmenés vírustól,orrfolyás,köhögés,vírusos pöttyök.Lázas még nem volt,de lehet,hogy ez a baj,mert nem jön ki rendesen a betegség
Tegnap azt mondta a gondozónő,hogy ezzel a 6 héttel nem is mi vagyunk a legbetegesebbek.
A mézes tea facsart citrommal,vagy a meghűlés elleni tea is segíthet,
de az egyik barátnőm az echinacea bogyó 1 hétig 5 bogyó/nap,utána 1 hét szünet,és heti 1 adag oscillococcinum adására esküszik,neki nem olyan beteges a kisfia.
Nálunk a homeós dolgok nem váltak be a kicsi fiamnál.
Szia, az 'Echinacin szirup' is echinacea tartalmú, két éves kortól adható. Gyógyszertárban lehet kapni, az én kisfiam ezt kapja, plusz a Protexi restore nevű probiotikumot.
És amit dokival lehet felíratni, az a Ribomunyl por. Ez is immunerősítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!