Óvodai beíratás után hogy működik?
Ha elolvastad volna a mondat végét is, talán értenéd, amit írtam... De ugye, kiemelni azt megy... Kötelesek fellvenni a 3. évet betöltött gyereket, HA VAN HELY A CSOPORTBAN.... Tehát nincs még betöltve a 25+ max. 5 fővel, akik dec. 31-ével betöltik a tárgyévben a 3 éves kort. Nem kellene talán kötekedni.... csupán szövegértés az egész. Igen, a SZÜLŐ dönthet úgy, hogy nem járatja valamilyen okból a gyerekét óvodába annak 5, ill. 6 éves koráig (attól függ, mikor fogja kezdeni az iskolát, 6 vagy 7 évesen, azaz betölti-e a 6. életévét a tárgyév május 31-ig és a szülő akarja-e iskolába íratni vagy sem.... De ez már bonyolult dolog, mármint az iskolakötelesség. Ebbe nem megyek bele, ui. semmi köze a kérdéshez!
A másik lehetőség, hogy az óvodába nagy a túljelentkezés, így válogatni kell a beíratott gyerekek közül. Ilyenkor előnyt élvenek, akik korábban bölcsődébe jártak (hisz ott a szülő általában dolgozik), a szociálisan hátrányos helyzetűek, utánuk jönnek azk, akik dec. 31.-ig betöltik a 3. évet, majd sorban a többiek. Tehát igen, az óvoda elutasíthatja akkor a jelentkezést, ha a gyerek jan. 1-e után született és már nem fér bele a maximálisan felvehető létszámba. Ezért van a törvényben a megengedő jelleg...
nem tudom, mitől érzed magad ebben a kérdésben kompetensnek, de iszonyatosan tájékozatlan vagy a témában... én ezzel befejeztem, a kérdező döntsön belátása szerint! A te kötözködésednek semmi helye itt, sem a témában...
Én ugyan nem vagyok óvónő, de a 79%-os válaszolónak üzenem:
A fiam csoportjában tavaly, amikor kezdett, voltak 17-en.
év közben aztán szép fokozatosan lettek 25-en. Idén szeptemberben nem jött új gyerek, azóta viszont még vagy 3. Év közben, igen.
És nem másik óvodából, hanem akkor kezdek beszokni. Volt beszoktatás év közben.
És nem extra ovi a miénk, a város többi ovijában is kezdett több ismerősöm gyereke is év közben :)
Szóval kedves kérdező! Van beszoktatás év közben, de hogy a ti ovitokban ez hogy zajlik, azt ott kell megbeszélned, mert ovitól/óvónőtől függ. Beíratkozni viszont tavasszal kell.
én is pontot tennék az ügy végére, ugyanis személyesen kérdeztem meg az oviban (az én fiam is jövő decemberben tölti a 3-at) és bizony beveszik év közben is.
Lehet, hogy helyenként változik, ezért alakult ki vita.
Szia!
Nálunk is beveszik év közben,legalábbis a tesóknak tartanak helyet,a tavalyi évben az egyik kislány januárban volt 2 éves, a szülinapja utáni nap kezdte az ovit,előtte bölcsis volt.
Az én fiam novemberi,májusban beíratom,ha van hely(nem nagyon valószínű,mert nagyon sok nálunk a gyerek) mehet novembertől,ha nincs,akkor csak 2012.szeptemberétől,így 2 évet jár bölcsibe,és 3 évet oviba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!