Érdemes elkezdeni a bölcsit, ha úgy is kirakják majd a tesó miatt?
Figyelt kérdés
Párommal úgy döntöttünk,hogy szeretnénk kis tesót a fiúnknak,már rajta vagyunk,de pont ma hívtak a bölcsiből,hogy március elejével kezdheti a bölcsit.Akkor most érdemes ezzel foglalkoznunk?Ha tesó lesz úgy is kirakják.2010. dec. 1. 11:59
1/9 anonim válasza:
Miért ne kezdhetné el? Mennyi idős?
A bölcsibe ahova járnak a gyerekek,oda is jár egy kisgyermek,akinek most született meg a tesója,novemberben és szeptemberben kezdte a bölcsit. Bár én se értem,mert ugye a ksitesó megszületett,és most az anyuka tgyáson van, és csak gyes alatt járhatna...
2/9 A kérdező kommentje:
márciusban lesz 2 éves
2010. dec. 1. 12:12
3/9 A kérdező kommentje:
csak ugye az a baj hogy munkáltatóihoz van kötve és a beosztás miatt nem tudok visszamenni dolgozni az eredeti munkahelyemre
2010. dec. 1. 12:14
4/9 anonim válasza:
Nehéz kérdés ez így, mert ugye ki tudja, hogy mikor jön össze a kistesó? Akár több hónap is lehet. Addig járhatna bölcsibe, utána pedig egyből óvoda, minicsoport, ha van ilyen nálatok.
5/9 anonim válasza:
Az én kislányom márciusban kezdte a bölcsit. Most októberben született a kistestvére, és járhat továbbra is. Beszéltem a bölcsődevezetővel és azt mondta, hogy semmi akadálya, hogy járjon. Mivel már felvették, úgymond nem rúghatják ki. A gyedet pedig a másik gyermek jogán kapom, tehát annak semmi köze a bölcsibe járáshoz.
Szerintem beszélj a bölcsőde vezetővel.
6/9 A kérdező kommentje:
de mi van a munkáltatóival?nekem azt mondták,hogy akkor kérik amikor kezdi a beszokást.Vissza nem tudok menni,mint ahogy már írtam és mi a garancia,hogy 3 hónap alatt találok valamit?
2010. dec. 1. 12:59
7/9 anonim válasza:
Ha nincs munkád,akkor nem mehet bölcsibe. Az meg,hogy mikor esel teherbe ki tudja? Egyébként nekünk meg azt mondták a bölcsibe,hogy addig járhat a nagyobbik gyerek bölcsibe,míg a kisebbik nem lesz 5 hónapos, vagyis amíg nem jár a GYED.
8/9 anonim válasza:
Nekem jár a nagyobbik gyermekem (28 hónapos) úgy bölcsődébe, hogy a kisebbikkel (14 hónapos) itthon vagyok GYED-en, mellesleg félidős terhes vagyok. Először minket is le akartak rázni, hogy így nem járhat a gyerek, aztán szépen elmondtam az okokat, hogy miért szeretnénk, hogy járjon, mellesleg utána jártam, hogy nincs olyan törvény/ határozat, mely tiltaná. Akkor mindjárt váltott a bölcsőde vezetőnő is, mondta, hogy kérjek a védőnőtől egy környezettanulmányt, melyben javasolja a gyermek felvételét. Semmi gond nincs, már a nagy felvételekor biztosítottak róla, hogy a kicsi (középső) jövő szeptembertől kezdhet. Ez esetben nem kérnek munkáltatói igazolást sem. Visszatérve a kérdésedre, ha szeretnéd, hogy járjon, akkor vigyed. Csak az nem volt egyértelmű a számomra az írásodból, hogy tisztába vagy-e azzal, hogy arra az időszakra csak GYES-t fogsz kapni, amíg meg nem születik a tesó. Én már csak azért is vinném a gyereket, mert a tavasz jó időszak lenne a beszoktatásra, enyhül az idő, talán kevesebb baci fog terjedni.
9/9 anonim válasza:
Ne haragudj, de nem értem a munkáltatói problémádat. Ha terhes vagy, köteles átrakni másik munkakörbe, ha terhesen az eredetit nem tudod ellátni. Ha nem tud áttenni, akkor állásidőre járó bért fizet és otthon maradhatsz. Ha akarsz, táppénzre mehetsz. Minden esetben ad a mukáltató igazolást, hiszen dolgozol, akkor is, ha épp táppénzen vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!