Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik nevet választanátok?

Melyik nevet választanátok?

Figyelt kérdés

A jövőben induló blogomban egy történetet akarok futtatni,de bajban vagyok az egyik szereplőm nevével. Ő elég cinikus és komoly, de amúgy fiatal srác.

Az illető lengyel származású, de angol nyelvterületen fog élni, így olyan név kellene neki, ami lengyelül és angolul is jól cseng. Egyik kritérium, hogy viszonylag jól (értelmesen) becézhető legyen

Hogy tiszta legyen, leírom, én mire gondoltam:

Mark-Marek

John, James, Jack - Jan, Janek, Jersy (innen persze csak egy pár)

Peter - Piotr

Robert

Thomas, Tom - Tomas

Paul - Pawel

Előre is köszi, és persze más ötleteket is várok!!!

2010. nov. 30. 09:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

ÁÁÁÁ...mindenki mást mond!! Az én szívem csücske a Piotr, de társalgásnál nehezen forogna a nyelv, ha valaki róla beszél...Másik kedvencem pedig a Tom, de végső soron ti döntötök, ill. hogy melyik névre "szavaztok".

Az ő történetbe csöppenéséig még hátra van némi előzmény háttérsztori, és miegymás-tehát nem mostanában lép be a képbe.

Egyébként most rakom föl a "könyvek"-hez ugyanezt a kérdést, de természetesen ide is várom a további tippeket.

Még egyszer: a fő szempont, hogy mind a két nyelvterületen használatos név jól csengjen.

Az eddigi válaszokat pedig KÖSZI!!

2010. dec. 2. 12:46
 12/22 anonim ***** válasza:
A Piotr elég nyelvtörő, a Tommal meg az a bajom, hogy bár kedvelem ezt a nevet, nincs smmilyen lengyeles hangzása. Azért választottam inkább a Janeket.
2010. dec. 2. 14:11
 13/22 anonim ***** válasza:
Árpád vagy a Izabella
2011. jan. 6. 12:47
 14/22 anonim ***** válasza:
Tom az ideális
2011. jan. 6. 13:23
 15/22 anonim ***** válasza:
nekem is a janek tetszik
2011. jan. 6. 13:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Még végig sem olvastam, mikor beugrott a Mark. Abszolut nemzetközi, egyszerű, de mégsem hétköznapi név.
2011. jan. 6. 13:43
 17/22 anonim ***** válasza:

Szep lengyel nevek vannak. Pl Thomas mindennapi hasznalatban levo legyel megfeleloje Tomek, ami szerintem jol hangzik.

De mit szolsz a Bartek-hez?

2011. jan. 6. 15:03
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem a Piotr nagyon oroszos hangzású, nálam a Marek a befutó!(tuti az angolos és lengyeles hangzása is:)
2011. jan. 7. 06:52
 19/22 A kérdező kommentje:
Tyű, úgy látom a Marek vezet, de még gondolkodtam a Stanislawon /dicsőséges kormányzás/ és a Konstantynon /rendíthetetlen/ is. Mindkettő becézhető Stannek.
2011. jan. 11. 08:03
 20/22 A kérdező kommentje:
A 'Szórakozás-Könyvek' alatt megtaláljátok ugyanezt a kérdést;ott leírtam a többi név jelentését is.
2011. jan. 11. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!