Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyereket adott...

2,5 éves gyereket adott valaki óvodába?

Figyelt kérdés
Mennyire lógott ki a sorból a "nagyok" közül? Hogy reagáltak az óvónők?
2010. nov. 29. 22:52
 1/9 anonim ***** válasza:

hm... biztos jól megfontoltátok? Mert szerintem hacsak nem érettebb és értelmesebb az átlagnál, akkor nem fogja igazán jól érezni magát. Nem véletlenül 3 éveseknek van kitalálva az ovi küszöbe, és még ők is nagyon kis gyámoltalanok tudnak lenni az új közösségben. Persze minden gyerek más! :-)

Kiscsopiba vagy vegyesbe kerülne? A vegyesben talán annyival lenne könnyebb neki, hogy egyrészt az óvónők jobban hozzá vannak szokva az eltérő igényű gyerekekhez és nagyobb gyakorlatuk van a differenciálásban, plusz a nagyok segítőkészek és tudnak segíteni/vigyázni a kicsikre (ha jól irányítja a csoportot a pedagógus).

az meg, hogy mennyivel lógna ki szerintem nem nagyon lehet így megjósolni, javarészt attól függ, hogy most hol tart a gyerek, mennyire érett, értelmes stb.

Egyetlen dolgot fogadj meg: pedagógust válassz, ne ovit. 70%ban az óvónőktől függ, hogy hogy fogja érzeni magát ott a kicsid!

2010. nov. 29. 23:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Szia! Már elkezdtük az ovit, és a lányomnak nagyon is tetszik! A baj nem is vele van, hanem olyan furcsán néznek rám az óvónők!Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de ki tudja!mini-kicsi csoport van összevonva, ami azt jelenti, hogy vannak akik közel 4 évesek!Külső szemmel sajnos nem tudom megállapítani, hogy mennyire van "elmaradva" a társaihoz képest!
2010. nov. 29. 23:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Ebben a korban nem inkabb bolcsibe kellene adnod?vagy lehet az nincs ahol eltek?Mert bolcsibe kissebbek is jarnak mar,ott biztos nem tunne ki a tobbiek kozul.26/l anyuka
2010. nov. 29. 23:10
 4/9 A kérdező kommentje:
nincs bölcsi sajnos! Nekem meg dolgoznom kell!
2010. nov. 29. 23:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Figyelj! Ha felvették oviba, akkor az óvónőknek tisztában kell vele lennie, hogy egy 2,5 éves nem tud annyi mindent önállóan, mint egy 4 éves.

Miben érzed, hogy furcsák az óvónénik?

Egyébként nincs ezzel semmi gond, a mini csoportokba általában ennyi idős gyerekeket vesznek fel.

Nyugi, főleg ha szereti a lányod.

2010. nov. 30. 08:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megnyugtatsz!Beszéltem egy-két emberrel, és kiderült, hogy annak az óvónőnek alapból ilyen a stílusa!
2010. nov. 30. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is 2,5 fél évesen adtam oviba a kisfiam és ugyanilyen aggodalmaim voltak.Szeptemberben kezdte, teljesen jól beilleszkedett, egyszer se sírt, pedig nem egy 4 éves sírva vált el anyukájától.Igaz még csak délig van, januártól lesz bent alvós, de nekem nagyon bejött, hogy így adtam hamarabb.Nagyon ügyes és szeret ott lenni.Most adtam volna bölcsibe egy fél évre?
2010. nov. 30. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:

kicsit off, elnézést

én is ezen gondolkodom, hogy nem adom majd bölcsibe kb 2-3 hónapra, hanem mehetne egyből az oviba,

nálunk úgy szól a rendelet, hogy akkor mehet 2,5 évesen oviba, ha megfelel az óvodai feltételeknek....

ez azt is jelenti, hogy szobatiszta kell hogy legyen addigra? egyébként nem veszik fel?

köszönöm!

2010. nov. 30. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen,az ovodaban elvaras h "szoba tiszta"legyen a kicsi,tehat az alapveto tevekenysegeket,pisi,kaka, egyedul tudja jelezni,tovabba egy-ket alapveto szokincse legyen.De szerintem alapveto dolog ez,ennyit egy kozossegbe bekerult gyermektol el lehet varni.Az en kislanyom megcsak 14 honapos,es nekem ujevtol mennem kell dolgozni,es nem Magyarorszagon,Ausztriaba,tehat nekem majd bolcsibe kell adnom valoszinu,vagy pedig babysittert fogok keresni azokra az orakra mikor majd dolgozom.Nem tudom hogy Ausztriaban van-e bolcsi,es ha igen hany eves kortol es milyen feltetelek mellett veszik fel a kicsiket,de valoszinu h hasonlo a szisztema mint Magyarorszagon.
2010. nov. 30. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!