2,5 éves gyereket adott valaki óvodába?

hm... biztos jól megfontoltátok? Mert szerintem hacsak nem érettebb és értelmesebb az átlagnál, akkor nem fogja igazán jól érezni magát. Nem véletlenül 3 éveseknek van kitalálva az ovi küszöbe, és még ők is nagyon kis gyámoltalanok tudnak lenni az új közösségben. Persze minden gyerek más! :-)
Kiscsopiba vagy vegyesbe kerülne? A vegyesben talán annyival lenne könnyebb neki, hogy egyrészt az óvónők jobban hozzá vannak szokva az eltérő igényű gyerekekhez és nagyobb gyakorlatuk van a differenciálásban, plusz a nagyok segítőkészek és tudnak segíteni/vigyázni a kicsikre (ha jól irányítja a csoportot a pedagógus).
az meg, hogy mennyivel lógna ki szerintem nem nagyon lehet így megjósolni, javarészt attól függ, hogy most hol tart a gyerek, mennyire érett, értelmes stb.
Egyetlen dolgot fogadj meg: pedagógust válassz, ne ovit. 70%ban az óvónőktől függ, hogy hogy fogja érzeni magát ott a kicsid!

Figyelj! Ha felvették oviba, akkor az óvónőknek tisztában kell vele lennie, hogy egy 2,5 éves nem tud annyi mindent önállóan, mint egy 4 éves.
Miben érzed, hogy furcsák az óvónénik?
Egyébként nincs ezzel semmi gond, a mini csoportokba általában ennyi idős gyerekeket vesznek fel.
Nyugi, főleg ha szereti a lányod.

kicsit off, elnézést
én is ezen gondolkodom, hogy nem adom majd bölcsibe kb 2-3 hónapra, hanem mehetne egyből az oviba,
nálunk úgy szól a rendelet, hogy akkor mehet 2,5 évesen oviba, ha megfelel az óvodai feltételeknek....
ez azt is jelenti, hogy szobatiszta kell hogy legyen addigra? egyébként nem veszik fel?
köszönöm!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!