Miért csinálja ezt a lányom?

Nem minden gyerek bírja jól a beszoktatást, sőt azt mondják, hogy a legtöbb gyerek így reagál, úgyhogy ne izgulj, ez teljesen "normális"! Nekem csupán mázlim volt, hogy 1 éves kora után beadtam bölcsibe és imádott járni, mert sokkal több érdekes dolog kötötte le, mint otthon, valahogy én már "unalmas" voltam neki. De amint 2 éves lett, már ő sem ment olyan szívesen. Akkor már több mindent felfognak a körülöttük levő világból. Én megtehettem, mert nem találtam munkát, hogy néha ment, néha nem. De szükségem volt a bölcsire, hogy napközben tudjam a dolgomat intézni, mert másra nem tudtam rábízni, se rokon, se barát, se senki a közelben. Most ovis, jött a második beszoktatás, és itt már ő is hisztizik (amúgy is nagyon hisztis). De azt mondják, napközben nagyon jól érzi magát.
Úgyhogy biztosan a te babócád is úgy volt vele, hogy tök érdekes minden a bölcsiben, jót játszott, csak most már menjünk haza, és még nem fogta fel, hogy ő most ide "jár", és ez minden reggel így lesz. A gondozónők meg azt mondják, hogy ha otthon van egy gyerek pár napot-hetet, utána mindig rosszabb visszajönni, ez is tény! Sajnos csak az van, hogy majd "megszokja", betörik, vagy kénytelen vagy kivenni, ha nagyon nem megy a dolog, mert néha jobb mérlegelni, mennyire sérül a gyerek. Ugyanis lehet hogy valami MIATT nem szeret járni (mint nálunk: utálatosak voltak a bölcsisnénik, és nagyon rondán bántak velük, azért nem szeretett járni, 2 év alatt 5 g.nőt cseréltünk...). Ha meg már a gondozók is panaszkodnak neked hogy hisztis, ott tényleg gond van, mert nekik szeretgetni kell a gyereket, ölbe venni ha sír, és attól megnyugszik és megy játszani, nem parancsolgatni nekik és panaszkodni hogy gond van vele! Sajnos azok nem jó gondozók... Én most zongorázni tudnám a különbséget, mert még ilyen 3 tündéri nővel életben nem találkoztam, mint náluk az oviban. Nincs egy fintor sem, akármilyen problémásak is a gyerkőcök, csak szeretet és türelem van. Nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!