Hány éves kortól kell hogy a gyerek már egyedül tudjon öltözködni? 3 évesen már kellene tudni?

Mindkét gyerekemnek 3 évesen volt, amiben segíteni kellett, volt, ami ment már önállóan.
A fiam most épp 3, Neki a zipp-zár, gombok, patentok, zokni felhúzás nem mennek még. A többi megy/menne; de ez sokszor inkább akarat kérdése nála.
Kislányom 4 éves korára mindent egyedül húzott már fel, mindent meg tudott csinálni, csak nagyon lassan; sokszor azért segítettem mégis neki, mert sehova sem értünk volna oda időben.

Az én kisfiam most lesz kettő és fél éves, és egyáltalán nem hajlandó egyedül öltözni és vetkőzni 😞
Sajnos most épp dackorszakban is van, semmihez nincs kedve, így még azzal sem tudom rávenni, hogy mondjuk nem megyünk sehova, ha nem öltözik, mert amúgy sem akar menni (aztán meg persze haza nem akar jönni...)
Szóval kizártnak tartom, hogy ebből önálló öltözés lesz fél éven belül :/

Három lesz a fiam, nem tud öltözni.
Ha én adom rá, akkor a kezét beleteszi, lábát beleteszi a ruhába, de magától nem tudja magára húzni a ruhákat.

2 és fél éves a lányom csak nadrágot tud felhúzni. Mindenben segítünk neki.
Leöltözködni, persze tud. 😅

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!