Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől köhöghet 1 hónapja?

Mitől köhöghet 1 hónapja?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam minden ébredés után (éjjel is ha felébred) elkezd előbb szárazon, majd picit hurutosan köhögni, kb 2 percig max, ezután egész nap, illetve az éjjel hátralévő részében semmi. Nem náthás, semmi más tünete nincs. Voltunk orvosnál még a legején, akkor sinecodot kaptunk, hogy ha végleg hurutos lesz, váltsunk fenorin köptetőre. Egy hétig csináltam ezt, de semmi változás. Mitől lehet?

Nemrég találtam egy pici zöldes penészt a szobájában, azonnal kiirtottam (kb 1 törléssel meg utána lemostam a falat) de ennek is már 3 hete, és ugyanúgy van a köhögés. Szerintetek?

Ja nem száraz a levegő, párátlanítót kell használnunk.

2010. nov. 9. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
nincs szőnyeg a szobában? Takarója lepedője abban is lehet valami amitőlköhög.
2010. nov. 9. 08:06
 2/9 A kérdező kommentje:
egy pici szőnyeg van amit naponta porszívózok, alatta is a parkettát. A lepedője alá is nyilván benézek minden ágyazáskor, mikor összehajtom. Az ágya alatt is, mindenhol körülnéztem mikor penész lett a szoba csücskében.
2010. nov. 9. 08:11
 3/9 anonim ***** válasza:
A lánykám is ezt csinálta,és rájöttünk,hogy a tollpárnától,és a tolltakarótól volt.
2010. nov. 9. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. Lehet kicsit félreértettél nem arra céloztam hogy kosz van vagy penész csak gondold végig nincs e a lepedőben vagy takaróban olyan anyag ami esetleg kiválthatja, lásd mint előző. Főleg textileket keress a szobájában, falvédő, párna, esetleg plüssállat...ilyenekre gondoltam!
2010. nov. 9. 08:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Tej allergia is okozhat felső légúti megfázáshoz hasonló tüneteket.
2010. nov. 9. 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:
háát plüssállat van, néhány darab, és nem ezek a szőrösek, inkább puha kitömöttek, a tollpárnát utáljuk, sima gyerektakaró huzattal, szivacsos kispárna szintén huzattal. Nemtom. De pl anyukáméknál aludt 2 éjszakát, és ott is ez volt :S Most kipróbálom, hogy adom neki még pár napig a köptetőt, és ha semmi változás, viszem vissza dokihoz.
2010. nov. 9. 09:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én 2 éves fiam is köhögött minden ébredéskor, de utána soha. A gyógyszerész ismerősünk ajánlotta, hogy próbáljam ki a Sinupret cseppet. 3-4 nap alatt megszüntette a köhögését. 3x15 cseppet adtam neki. Nem gyógyszer, hanem gyógynövényes termék. Egy próbát talán megér.

2010. nov. 17. 14:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van/volt. Minden reggel, felkelés után tüsszögés kezdődött, elkezdett folyni az orra és végül köhögött.

Én sejtem, hogy mitől lehet nálunk ez az egész.

Fűtési időszak van. Miután nálunk a lakáson belül nyírkos a levegő ezért felvettem a fűtésünket 1 fokkal, többet szellőztetek és nem szárítom a ruhákat a szobában. Úgy néz ki, hogy ez bevállt, mert már 1 hete abbagyta.

Önkormányzati lakásban lakunk és a lakás nincs leszigetelve ezért az ablakunkon is folyik a pára reggelente.

2010. nov. 17. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Szintén 2 éve kisfiam 3 hete köhög. ma voltunk fül-orr-gégészeten. Nekünk vírus okozza. Neki sincs amúgy semmi baja, se nátha, se láz semmi. Azt mondta a doki, hogy most ilyen elhúzódó köhögéses vírus van a levegőben. Több kolléganőm is erre panaszkodik, hogy több hete köhög a gyerek. Claritint és nasivin sprayt használunk.
2010. nov. 18. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!