Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás korú gyereknek érdemes...

Óvodás korú gyereknek érdemes venni csillagászati távcsövet?

Figyelt kérdés
Persze kifejezetten gyereknek valót. Érdeklődik a bolygók, csillagászat iránt, ezért gondoltam rá. De nem túl kicsi még hozzá? Mennyi idős kortól szoktak ilyent venni a gyerekeknek?

tegnapelőtt 18:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
De kicsi, én inkább valami képes könyvet vennék neki, amiben ez a téma, vagy planetáriumba vinném valami érdekes előadásra. Ezek többnyire gyerekeknek is szólnak, ha picit nagyobb és még mindig érdekli a téma kaphat valami komplexebb távcsövet.
tegnapelőtt 18:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én se vennék. Óvodás még azt se tudja mit nézzen benne, hogy fókuszáljon. Nem lenne vele sikerélménye. Neki minden csillag ugyanúgy nézne ki és 3 nap után rá is unna.
tegnapelőtt 18:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
tegnapelőtt 18:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A 8 éves lányomat érdekli, ő már tud olvasgatni a témában és keresi a csillagképeket. Az ovis tesónak azok a fényes pontok pár másodpercig érdekesek. Nagyon korai neki.
tegnapelőtt 18:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem érdemes még.

Inkább könyvet, amit írtak is.

A telódra lehet alkalmazást letölteni ami mutatja a csillagképeket ha az ég felé fordítod a kamerát.

tegnapelőtt 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Azért nem mindegy 3 éves vagy 5.?
tegnapelőtt 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 6 éves és bolygó mániás. Mi elvittük programra, ahol hozott valaki csillagászati távcsővet. Szerintem egy saját távcsővet nem használna ki még az én gyerekem se.
tegnapelőtt 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Maximum nagycsoportosnak,de én inkább más témába vágó játékot vennék.
tegnap 07:28
 9/11 nb2019 válasza:

Kb a 8-10 éves korosztályra tenném azt a határt, ahol már tartósan meg tudja ragadni a téma, és egy egyszerűbb távcsövet el is tud kezelni akár. Azt se felejtsük el, hogy a csillagászat főleg éjszakai hobbi, ilyenkor télen ugyan korábban sötétedik, de nagyon hideg van. A MCSE szervez ifjúsági tábort (oké, az nagyon más szint) de ott sem véletlenül van 13 évben megadva az alsó korhatár.

Persze ha a szülőket is érdekli, és szívesen maradnának kint éjszakánként távcsöveni, akkor hajrá, alkalmanként a gyerkőc is szívesen belenéz majd.

Kerényi Lillának vannak csillagászat témájú képes mesés könyvei, én azokat ajánlanám. ( [link]

tegnap 09:31
 10/11 nb2019 válasza:
Bocs, a link helyesen: [link]
tegnap 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!