Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni, ha elveszi...

Mit lehet csinálni, ha elveszik a gyerekem játékát? Lépjek közbe vagy hagyjam hogy megoldják maguk között?

Figyelt kérdés
Kisfiam márciusban lesz 3 éves, bölcsődébe jár, barátságos, de inkább visszafogott természet. A napokban volt itt egy rokon kisfiú, aki folyamatosan elvette a kisfiam játékait, aki egy darabig tűrte, aztán simán ellökte a másik kisfiút. Nem is tűnt mérgesnek, csak arrébb lökte, visszavette a játékot és elvonult vele. Persze rögtön rászóltam hogy nem szabad lökdösődni, csúnya dolog, másrészt viszont arra se akarom biztatni, hogy hagyja hogy piszkálják, elvegyenek tőle mindent. Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni?
tegnapelőtt 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt a másik szülőnek is van felelőssége. Ha az nem lép közbe, akkor én közbe szoktam. Illetve a fenti szituban megmondtam volna, hogy lökdösődni nem szép, viszont abban igazat adok neki, hogy az az ő játéka, és ha nem szeretné odaadni, akkor nem kell.
tegnapelőtt 09:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindig a körülmènyek alapjàn döntök.

Mi vagyunk e a vendégek, közöstért vagy nàlunk vannak?

Ès hogy pontosan mi történt?

A gyerekem kezéből vette ki, vagy a földön volt, mert màr 3 percebnem jàtszott vele?

Ilyenkor èn mind a 2 gyerekkel bedzélek (szakmai àrtalom)

Elmondom mindkettőnek H először kérdezünk.

Erőszakossàg (lökés, ütés stb)nincs

tegnapelőtt 09:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Valóban szituáció függő. Ha a másik gyerek elvette tőle 50x, ő meg egyszer visszavette, én nem szólnék rá. Max annyit mondanék, hogy " visszaveheted a játékodat, de löklősődni nem szabad. " Véleményem szerint ebben az esetben a rokon kisfiú anyukájának kellett volna közbeszólni, már jóval a lökdösődés előtt, hogy ne vegye el állandóan a te fiadtól a játékokat.

Az én kisfiam is màrciusi, ő 2 éves lesz, hasonló természet, mint a tiéd, hagyja, hogy elvegyenek tőle valamit, nem szól érte semmit, de mikor 30x veszik el, akkor azért ő is kijön a sodrából 😀

tegnapelőtt 12:46
 4/5 A kérdező kommentje:
A történethez hozzátartozik, hogy a másik kisfiú több mint fél évvel fiatalabb, 2 éves, de amúgy nagyon eleven, erős akaratú kisfiú. Korából adódóan mégis az én fiamnak kell okosabbnak lennie, ő jobban megérti mit szabad, mit nem. Nagyon sokszor elvette a kisfiamtól a játékát, az anyukája mindig rászólt és visszaadta helyette őket, a másik kisfiú mindig sírt és csapkodott olyankor, de hát ő még tényleg kicsi, nem jár közösségbe sem. A fiamon látszott hogy nem érti a helyzetet, a végén megunta és akkor jött a lökdösődés. De akkor máskor is így fogom, ha előfordul, mondom hogy nem szabad ilyet csinálni és kiveszem a helyzetből.
tegnapelőtt 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Én megkeresem a másik gyerek szülőjét és megkérem, hogy figyeljen oda, vagy szólok, hogy "nana, nem veszünk el semmit kérdezés nélkül, azt nem szabad"
tegnapelőtt 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!