Az lenne a kérdésem, hogy normális-e, hogy a 21 hós fiam minden szónak az első két betűjét mondja? Konkrètan bármilyen szót mondok neki, mondja utánam, de csak az első 2 betűt. Például meleg-mee, kávé-ká, csillag-csii. Persze vannak egyszerűbb szavak amiket rendesen kimond, kb 30 szó,(Mama,tata,nyanya,néni,gyere,baba,nem,ilyesmik), de a szavak jelentős részének csak az első 2 betűjét. Megtudja magát így is értetni, konkrétan beszèlgetni lehet vele így is, na de mikor fogja teljes egészében kimondani a szavakat? A védőnő szerint ez tök normális, de engem azért egyre jobban bojgat a dolog.
Kisfiam 23 hónapos, már 4-5 teljes szavas mondatokat is mond, de még mindig akadnak töredék szavai.
Pl. az autót talán kétszer mondta ki eddig, az még mindig "a"
A "bácsi" hónapokig "bá" volt, azt mostanság kezdte kimondani.
A saját neve is néha "Sa" maskor meg kimondja teljesen.
Teljesen jól fejlődik a gyereked beszéde :)
ma 03:13
6/9 anonim válasza:
22 hónaposom kb 6 szava van de mégvkezdőket se mond
ma 06:32
7/9 anonim válasza:
Azt nem lehet tudni, mikor lesznek teljes szavak, majd egyszercsak 😀
Én is aggódtam, a 1,5 éves státuszon kérdeztem is a védőnőt, és azt mondta, hogy van olyan gyerek, aki a 2 éves státuszon 4 vagy több szavas mondatot mond, ugyanígy első szótagokkal, és az is rendben van 🙂
Egyébként nálunk másfél évesen kezdte összefűzni az ilyen kezdeményeket (vaja ka=vajas kalács), és utána hipp-hopp beindult, csak azt vettem észre, hogy rendesen beszél meg mondókázik 😊
ma 07:59
8/9 anonim válasza:
Mind a 2 gyerekem csinálta ezt. Fiam vagy fél évig lányom talán ha 2 hónapig.
ma 08:35
9/9 anonim válasza:
Enyém 20 hós, de akár én is írhattam volna a kérdést 😄
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!