Hogyan lehet észre venni egy 4 éves gyereken hogy kimarad egy légzés alvás közbe? Alvási apnoe-ra gondolok.
Együtt alszunk a kisfiammal és néha mintha azt vettem volna észre már kb 2 éves kora óta, hogy néha több idő tellik el a levegő vételek között.
Ez baj szerintetek?
Lenne ennek az alvás zavarnak esetleg más tünete is? Hogy lehet erre ra jonni?
Mas tünetet tényleg nem veszek észre rajta
Semmi olyat hogy egy ilyen hosszabb kihagyás után(5 másodperc kb) fel horkanta vagy valami, de semmi ilyen nincs.
Ugyanúgy veszi tovább a levegőt.
Elviszed orvoshoz, megvizsgálják és megmondják, hogy van baja vagy sincs. Amennyiben van, van e további teendőtök, ha nincs örülj.
Szomorú, hogy ezt le kell írni egy felnőtt embernek/anyának, de sajnos a szaporodás még mindig nem IQ-hoz kötött...
"azt vettem volna észre már kb 2 éves kora óta,"
És a mai napig ezen gondolkodsz, minthogy azóta elvitted volna egy kivizsgálásra??
Maximálisan felelőtlen vagy! Részvétem!
Igen, ez valószínűleg az.
De mivel rövid ideig tart, valószínűleg a legenyhébb, I.fokozat.
Először vidd el fülészetre, megnézik. Ha indokolt, akkor lehet, hogy kiveszik a manduláját.
Most már az a protokoll, hogy nem feltétlenül kell alváslabor. Nálunk még kellett, arra fél évet vártunk. Aztán júniusban megvolt az alvás vizsgálat, augusztusban jegyezték elő mandula műtétre. Amit majd talán jövő tavasszal meg is csinálnak.
Mondjuk nálunk most 2,5 éves, javult sokat tavaly óta. De ezt mondta a doki is, hogy ahogy nő a gyerek, nő a feje, úgy esélyes, hogy jobb lesz.
Ugyanúgy nem vesz levegőt, de azok a kétségbeesett ébredések és horkantások megszűntek.
Tavaly ősztől tavaszig szteroidos orrsprayt használtunk, hogy jobb legyen. Most december van, egyelőre nem kell elkezdeni.
Nálunk amúgy átlagosan 20 apnoe van egy éjszaka a vizsgálat szerint.
Sziasztok.
Voltunk ma gyerekorvosnál és azt mondta ez kizárt hogy apnoe legyen.
Tegnap ejszaka, még jobban megfigyeltem, és vesz levegőt akkor is mikor nem hallom csak nagyon nagyon hallkan...
És pl ha valaki nem alszik a gyereke mellett egész éjszaka ott hogy derül ki ez az alvási apnoe??
Azt mondta a doki hogy 2 légzés között ez a pár másodperc semmiség.
Ne figyeljem ennyire a gyerekem, azt mondta.
Hat mind1, figyelem továbbra is, aztán ha valami komolyabb lenne annak ugyis lenne tünete
Nem csak annyi hogy 2 légzés között max 4-5 másodperc szünet van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!