Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá a 2,5 éves...

Hogyan vegyem rá a 2,5 éves kisfiamat, hogy együttműködjön?

Figyelt kérdés
Leginkább a reggeli öltözzéssel van probléma, minden reggel óvodába indulás előtt úgy kell lefognom meg ráülnöm, hogy fel tudjam öltöztetni, mert ugrál, elszalad, kiabál, sír (vagy éppen kinevet), de a célja mindig az, hogy ne tudjam felöltöztetni. A kabátról, sapkáról, csizmáról nem is beszélve. Tudom, egy ilyen korú gyereknél vannak ilyen helyzetek de már annyira elkeserít, hogy sehogy sem tudom megoldani ezt a dolgot, ráadásul lassan fél idős várandósan már nem esik jól, hogy ennyire szenvednem kell vele és kikerülni a rúgásait. Nem tudom miért csinálja ezt. Esetleg ha valaki volt már ilyen helyzetben és talált rá megoldást, nagyon megköszönném ha adna nekem tippet.

dec. 5. 13:03
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

5 éves a fiúnk, elmondom milyen a reggeli ovi:

Van olyan amikor simán megy

Van olyan amikor kergetjük mint a csirkét a csirkeólban és ő röhög😂

Van olyan amikor dràmàzik, ordít,bömböl, hogy nem megyek oviba....

Ilyenkor azt hiszem a szomszédok azt hiszik,hogy ütjük,vàgjuk...

Alakul majd ne aggódj...

dec. 5. 13:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, vegyetek neki ilyen oviba/bölcsibe készülődős vagy napi rutinos könyveket, olvasgassátok sokat, közbe magyarázz neki.
dec. 5. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2,5 évesen már ovis?...

Nálunk is volt ilyen gond, rendszeres öltözes hiszti, semmi nem használt igazán. Néha persze együttműködőbb volt, ha közben vicceskedtem vele vagy ilyesmi. De csak idővel nőtte ki teljesen. Mire oviba mentünk már nem volt gond. Ő 3 év 2 honaposan ment oviba. Hogy hogy nálatok alig múlt 2 eves kezdéskor?

dec. 5. 14:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves, elsődleges tulajdonsága,hogy nem működik együtt, még önmagával sem, nemhogy veled. Majd iskolában csak a szája jár,de legalább öltözik. Türelem
dec. 5. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Van ilyen,ha nincs a közelben bölcsöde(falun ismerős vidéken is berakta 2,5 évesen) az óvoda beveheti.
dec. 5. 15:14
 6/8 anonim ***** válasza:
2,5 evesen beveheto mar ha nem pelusos. Enyem szegeny az volt, bent bepisilt minden nap 6x, cumizott is es nem is beszelt. De a helyi bolcsodebe megtelt a 7 hely,papiron, nem jart 4 sem,megsem mehetett,mai napig haragszom erte. 5 honapig visitott minden reggel,mikor vittem,ugy utalta az egeszet. Kar volt, varnom kellett volna 3,5 eves korig.
dec. 5. 19:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, 2,5 évesen ovis, minden adott volt, hogy beírassam. Nem pelusos már, alvásnál sem, beszél, nem cumizik, tud enni egyedül. Szeret oviban lenni egyébként, én úgy látom, hogy ezt inkább azért csinálja, hogy engem bosszantson, de remélem hamarosan jobb lesz a helyzet.
dec. 6. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:

A pelus és az evés egy dolog (lányom kvazi masfel eves kora óta egyedul eszik, es a pelust is hamar elhagyta), de az ovi érettseg nem ezekben merül ki. Hanem pl. pont amit írsz, hogy rendszeresen ekkora a küzdelem az öltözéssel. Nálunk most pont van egy 2,5 es egy 3,5 éves, igaz unokatesók de egymas mellett lakunk, es hiaba hogy egyedul esznek egy egyik sem pelusos (sőt, pont a 3,5 éves meg esti alvashoz kér cumit, a 2,5 nem), mégis ég és föld a különbség. Pl. az öltözködés is ide tartozik. Oké, hogy a "nagy" sem viselkedik mindig jól, de a "kicsi"-nél még rendszerszintű a probléma, hogy úgy mondjam.

Lehet trükközni, de igazán az idő fog rajta segíteni. Amugy nálunk a nagy annyira szereti az ovit, hogy ovi napokon vegképp nincs problema az öltözessel, mert tudja, hogy akkor lemarad a reggeliről...

De ha együtt indulunk valahova, ami szinten rendszeres, akkor is a nagynal már egész prímán lehet időre készülni, pedig emlékszem, ahogy tavaly, kb. egy éve még, mindkettőt kergetni kellett, külön műsorszám volt összekészülni.

dec. 6. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!