Miért van kifordulva magából a gyerek az apja társaságában?
2 és fél éves kisgyerek, botrányosan viselkedik, ha meglátja az apját! Se lát, se hall, szalad az apjához, fel kell venni, nyafog és sír mindenért, nem eszik, nem figyel oda. Ha a legkisebb sérülés történik vele ( megbotlik és egy minimálisan megüti a térdét, akkor én nem vagyok jó neki, szalad az apjához. A boltban szintén botrányos, szaladgál vele össze vissza, nem ül bele a kosár kisgyerek részébe, csak ordit.
Ha en vagyok vele (anyja ) akkor tud normálisan viselkedni és szépen játszani, a bevásárláskor nagyon ügyes, szépen jön velem, nem rohangál.
Próbálok jó anya lenni, de ez így nagyon nehéz. Én vagyok a határozottabb szülő, de nem vagyok szigorú, nem ütöm verem a gyereket vagy ilyenek, te jo ég...
Na szóval, mi lehet a probléma és hogy lehet ezt túlélni?
Nincs probléma.
Mivel keveset van az apjával, azt akarja, hogy ő legyen a középpontban mikor apaval van.
Fiam is ilyen.
Egész nap mint a kis angyal, hazaér a férjem mint akit kicseréltek.
#2 gondolom hiába van otthon, mikor dolgozik nem a gyerekkel foglalkozik, hanem a munkával.
Én sem értem miért probléma az, hogy kötődik az apjához
Én tudom Mi a baja a kérdezönek a gyerek nem tud viselkedni ha az apuka is velük van ,nem.fogad szót hiába szol kérdezö rá semmit hatása ilyenkor ez vásárláskor nem Oke.
Megoldás párodal megbeszéled hogy Mi nem oké.
Párodra hagyod mig elmész vásárolnia gyereket.
Nálunk pont fordítva van. Ha nem vagyok otthon pár napot és apával van, vagy mamánál alszik, semmi baja nincs egészen addig, amíg meg nem jövök. Onnantól kezdve megy a hiszti és a nyafogás. Ha sok időt töltünk együtt, azért ez alább hagy, de érdekes, hogy ha én megyek az oviba érte (3 éves), akkor a délutánunk első fele nyávogás és sírás, ha mama vagy apa, akkor simán eljönnek.
Ezt én kettő dolgonak tudom be:
-1. Így büntet, hogy ,,otthagytam"- mamánál, oviban, akárhol
-2. Én vagyok az, akivel megengedi magának, hogy szétcsússzon, és ne a jó gyerek legyen. Mindenki mással egy angyal, én kapom a rossz arcát.
Ami még nálatok felmerült bennem, hogy ha időt töltenek együtt, akkor vajon mennyire minőségi? Apa ott van, és játszik vele, figyel rá 100%-ban? Vagy fél szemmel a telefont nyomkodja, vagy dolgozik? Mert még 3. okként azt tudom elképzelni, hogy az apja figyelmére vágyik a gyereketek, mert látszólag ott van testben, csak a fókusz nem rajta van.
Kislányom is ezt csinálja. Velem egész nap szépen elvan, ahogy hazaér az apja (illetve hétvégén egész nap), mint aki megkergült. Rohangál, ugrál össze-vissza, esik-borul, ilyenkor történnek a kisebb balesetek is. Semmire nem reagál, nem fogad szót, dobál, firkál, rongál stb.
Én is tanácstalan vagyok. Ha az apjának meg említem, hogy amíg nem ért haza, szépen elvolt a gyerek, akkor ő is csak megsértődik, hogy biztos ő az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!