Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy 2,5 éves még alig...

Ha egy 2,5 éves még alig beszél, akkor biztos később is problémái lesznek a beszéddel?

Figyelt kérdés

2,5 éves kisfiam keveset beszél, 3 hónapja járunk logopédushoz, azóta sokat fejlődött, nem tudom hogy miatta vagy a bölcsőde miatt, amit majdnem egyszerre kezdett vele. Jelenleg ott tart, hogy kb 30 önálló szót mond, és utánoz mindent, próbálja mondani utánunk a szavakat, sokszor az első szótagot mondja vagy nem teljesen érthetően ejti a szavakat, de következetesen mindig ugyanarra használja azt a kifejezést.

Szerintetek nagyon le van maradva? Valószínű később is problémái lesznek a beszéddel, esetleg a tanulással, vagy ezt még be lehet hozni?

nov. 27. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos 🙂!

A fiam 3 éves múlott, akkor kezdett el beszélni (áprilisi és decemberben indult meg a beszéd).

Az oviban nagyon keveset beszélt, de otthon és bárhol máshol rengetegett.

Most 10 éves, 3 nyelven beszél 🙂.

nov. 27. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Ugyan már, ez önmagában nem determinál semmit.

Az én fiam 2,5 éves kora elött kb. 2 hónappal kezdett el egyáltalán szavakat mondani, 30-at nem is mondott 2,5 éves korában, aztán egy évvel később, 3,5 éves korában már folyékonyan beszélt, mondókazott, hosszú dalokat énekelt, mint a kortársai az oviban.

Igaz, én rengeteget mondokáztam, meséltem neki, nyilván ez is számít.

nov. 27. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt igazabol mindig csak aranyaiban lehet errol beszelni. Ha nehezen indul a beszed vagy mondjuk kesik nagyon a mozgasfejlodes, akkor lehet nagyobb esely erre meg arra, de ez nem biztos!

Kijelenteni nem lehet, hogy ez biztosan problema, csak jelezhet valamit. Mint pl a maszas, ha kimarad, nem lehet rogton azt mondani, hogy akkor tanulasi zavara lesz.

Csak nagyobb esellyel lehet.

Szoval en ezen most meg nem izgulnek, a lenyeg, hogy ti megtesztek mindent :)

nov. 27. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
Dehogy, ez ilyen Gyakoris ostobasag, hogy az itteni aluliskolazott nok azon versenyeznek , hogy kinek mikor kezd el beszelni a gyereke, es akinek 1.5 evesen nem mar be van tojva. Ez csak itt jellemzo, tudomanyosan 4 eves korig kell beszelni !
nov. 27. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Unokatesóm 3 évesen ment oviba. Egyetlen szava a pikka volt(pelenka)

Már tényleg azt hittük néma marad😅😅 aztán oviba beindult. Úgy kezdett beszélni mintha mindig is tudott volna. 9 éves okos nagyfiú.suliba sincs semmi gondja

nov. 27. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem feltétlen lesz gond, úgy van ahogyan 3-as írja: csak lehet gond. Nálunk egyébként lett: szövegértés, suli minden nehéz. Mi beleestunk abba a %-ba ahol lett probléma, de ti nem feltétlenül fogtok.
nov. 27. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Logopédusként írom, hogy várhatóan igen. Nem a beszédében, a tanulásában. Most is súlyos elmaradádt mutat, és ennek oka van, ami később is meglesz.
nov. 27. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!