Ha egy 2,5 éves még alig beszél, akkor biztos később is problémái lesznek a beszéddel?
2,5 éves kisfiam keveset beszél, 3 hónapja járunk logopédushoz, azóta sokat fejlődött, nem tudom hogy miatta vagy a bölcsőde miatt, amit majdnem egyszerre kezdett vele. Jelenleg ott tart, hogy kb 30 önálló szót mond, és utánoz mindent, próbálja mondani utánunk a szavakat, sokszor az első szótagot mondja vagy nem teljesen érthetően ejti a szavakat, de következetesen mindig ugyanarra használja azt a kifejezést.
Szerintetek nagyon le van maradva? Valószínű később is problémái lesznek a beszéddel, esetleg a tanulással, vagy ezt még be lehet hozni?
Nem biztos 🙂!
A fiam 3 éves múlott, akkor kezdett el beszélni (áprilisi és decemberben indult meg a beszéd).
Az oviban nagyon keveset beszélt, de otthon és bárhol máshol rengetegett.
Most 10 éves, 3 nyelven beszél 🙂.
Ugyan már, ez önmagában nem determinál semmit.
Az én fiam 2,5 éves kora elött kb. 2 hónappal kezdett el egyáltalán szavakat mondani, 30-at nem is mondott 2,5 éves korában, aztán egy évvel később, 3,5 éves korában már folyékonyan beszélt, mondókazott, hosszú dalokat énekelt, mint a kortársai az oviban.
Igaz, én rengeteget mondokáztam, meséltem neki, nyilván ez is számít.
Itt igazabol mindig csak aranyaiban lehet errol beszelni. Ha nehezen indul a beszed vagy mondjuk kesik nagyon a mozgasfejlodes, akkor lehet nagyobb esely erre meg arra, de ez nem biztos!
Kijelenteni nem lehet, hogy ez biztosan problema, csak jelezhet valamit. Mint pl a maszas, ha kimarad, nem lehet rogton azt mondani, hogy akkor tanulasi zavara lesz.
Csak nagyobb esellyel lehet.
Szoval en ezen most meg nem izgulnek, a lenyeg, hogy ti megtesztek mindent :)
Unokatesóm 3 évesen ment oviba. Egyetlen szava a pikka volt(pelenka)
Már tényleg azt hittük néma marad😅😅 aztán oviba beindult. Úgy kezdett beszélni mintha mindig is tudott volna. 9 éves okos nagyfiú.suliba sincs semmi gondja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!