Rota minden esetben hányással, hasmenéssel jár?
Köszi a válaszokat!
Azért kérdeztem,mert a lányomnak most "állítólag" Rotája van.Semmi tünete nincsen,egy teljesen más dologból kifolyólag derült ki a székletvizsgálatból...
Mikor kérdeztem a védőnőt, hogy ajánlott e beadatni a Rota elleni oltást, azt mondta, hogy eddig a pályafutása alatt (kb 5 éve) az ő körzetében még nem volt rotás gyerek. Volt rengeteg féle hányós- hasmenős vírus, de Rotát sose tenyésztettek ki székletből. Szóval a twe esetedből kiindulva lehet, hogy volt Rotás a körzetében, csak nem derült ki, mert nem volt hányás- hasmenés és nem vizsgáltak székletet.
Szerintem a te gyereked csak hordozó, vagy ilyesmi. Örülj neki, hogy nincsenek ezek a tünetek. A Rotát amúgy nagyon felfújják, pont azért, hogy fogyjon az oltás. egyáltalán nem kell minden esetben kórházi, infúziós kezelés. Mint a ti esetetek is bizonyítja. Azért jobbulást a picinek! (vagy nincs is rosszul?)
Gyereke válogatja, az én nagyfiam volt Rotás sőt szerintem Calici vírus is megfertőzte (bár akkor annyit mutattak ki, nem Rota, mert más vírust nem tudnak kimutatni)és mindkétszer kórház lett a vége, durva kiszáradással. Sőt másodszor úgy száradt ki 2 óra alatt, hogy megivott 4 dl vizet, elaludt, mire felébredt kiszáradt.
A kicsinek csak kimutatták, hogy Rotás, semmi tünete nem volt, mégcsak hígabb széklete sem. A második vírusnál ő is végighányt egy fél délutánt, de aztán ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!