Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért utálják egy csomóan az...

Michael The Siren kérdése:

Miért utálják egy csomóan az interaktív játékokat?

Figyelt kérdés
Nekem nincs bajom az ilyesmivel, de sok embernél láttam, hogy kifejezetten utálják őket. Miért?

nov. 3. 11:31
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Mert zajosak, ami sokaknak idegesítő, de egyébként általánosságban igaz, hogy nincsenek jó hatással a gyerek fejlődésére azok a játékok, amik túl sokat tudnak. Sokkal jobb az, amelyekkel a gyerek képzelőereje fejlődik.
nov. 3. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

En nem utalom oket.

De sajat tapasztalat annyi, hogy 1 ev alatt a babamat kifejezetten zavarta, idegesitette mindenfele hangos, szines, zenelo jatek, igy elpakoltam oket akkor.

Tenyleg lattam rajta hogy mennyire duhos lett aztan elkezdett sirni toluk.

Viszont most 1,5 eves es mar nincs ilyen problema. Kb olyan 13-14 honaposan szerette meg oket. Habar tobb interaktiv jatekunk is van, de egyszerre mindig csak egyet veszek elo, igy az is elkerulheto, hogy sztereoban szoljon egyszerre tobb. Na az valoban idegesito :D

Es termeszetesen nem csak ezekkel jatszik, minden massal is.

A kepzeloerore szerintem inkabb a tul sok mese/ kepernyo van hatassal. Mi egyelore meg nem nezunk tv-t es attol meg hogy vannak zenelo jatekai, nincs problema.

nov. 3. 11:56
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Ez nem szerintem kérdése, erről tanulmányok vannak.

Ezek a kutatások általában arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen játékok túlstimulálhatják a gyerekeket, ami zavarhatja a figyelmet és a koncentrációt. Emellett a túl sok interaktív élmény csökkentheti a hagyományos játékok és a kreatív, szabad játék fontosságát.

Szóval pont az a gond ezekkel is, mint a mesenézéssel.

nov. 3. 12:52
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

Hat en ketlem, hogy pontosan annyira es ugyanugy gond lenne, mint a mesenezes.

En nem azt latom a gyerekemen, hogy mint egy kis zombi ott ul a jateknal es egesz nap csak azt nyomkodja. Neha jatszik vele, megy tovabb. Ennyi a sztori.

1,5 eves, szavakat mond, gyonyoruen alszik ejszaka, egyelore nincsenek duhrohamai, bar dackorszak elott vagyunk. Semmilyen tulstimulaciot nem latok 🤷‍♀️

Cserebe ha tv-t lat valahol, mondjuk utkozben egy boltnal, le se veszi a szemet rola,ha hozzaszolok ilyenkor nem is reagal, szornyu nezni.

nov. 3. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

A tanulmányok nem úgy készülnek, hogy M. Gizike elmondja, hogy az ő Zselyke lányára nincs negatív hatással az interaktív játék, és akkor ezen megfigyelés alapján kimondják, hogy akkor nincs gond.

Ez olyan érv, mint mikor a közvélemény-kutatáshoz odakommentelik: "engem nem kérdeztek meg, úgyhogy nem hiszem el, kamu"

Vagy mikor azzal kampányol valaki, hogy nem is rákkeltő a cigizés, mert a nagyapja láncdohányosként 90 évig élt.

Ok, te nem figyeltél meg semmit anyaként. Tök jó. A tanulmányok meg egynél kicsit több gyerek vizsgáltak meg, és feltehetően más szempontok alapján, mint te. Ja, és gyaníthatóan nem 1.5 év után jelentettek ki konklúziót.

Egyes problémák iskoláskorban jöhetnek elő.

nov. 3. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Idegesítő sok közülük. Én megveszem az enyémeknek, mert kérik (5 éves a lányom, inkább ő kéri az ilyen sétáló zenélő malacot stb) de öngyilkosság úgy venni ilyesmit, hogy a gyerek pl nem is kéri mert tényleg tud idegesíteni pár perc után.
nov. 3. 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:
24%

Mire lehet pontosan szamitani iskolas korban csupan a zenelo jatekok miatt? :)

Linkelnel egy tanulmanyt?

nov. 3. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Interaktiv játékok közt is óriási különbség van. Amivel tud tanulni, az még jó lehet, de aminek gyakorlatilag semmi funkciója nincs, csak zenél, vagy például ezek az interaktív állatokat nem sok mindenre valók, inkább csak idegesítőek.
nov. 3. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!