Ki hogy érti azt, hogy 4x2puff ventolin? (2-3 napig utána elhagyható)
A korházban 4 óránként kapott 2 puffot.
De a papírra távozásnál nem azt irták hogy 4óránként 2 puff hanem csak 4x2puff ez akkor most melyiket jelentheti?
Napi 4 x 2 puff és lassan kell csökkenteni!
Mivel nem gogsz éjszaka felelni és gondolom alszik napközben is a gyerek ogy neked kell beosztani egy napra !
Ja és éjjel őt keltették végig.
Első nap 2 óránként 2 puff, utána 3 óránként 2 puff és az utolsó napon 4 óránként 4 puff és itthon is így kell folytatni. Ezért nem értem
Ha 4 óránként kapja, akkor az napi 6, nektek meg napi 4x kellene.
Nektek még sosem írták rá a gyógyszertárban az adagolást a gyógyszeretekre?? Az első szám a napi ismétlések száma, a második pedig az egy alkalommal adandó mennyiség (ami lehet tabletta, csepp, puff stb.).
Valószínűleg nem adják ki úgy a kórházból, hogy éjjeli gyógyszerelést igényel, illetve valószínűleg nem 12 puffról akarják elhagyatott, hanem ez már a csökkentés amit látunk.
Ezt a logikát követve 4x2 puff az ébrenléti idő alatt értendő, így ki is jön a 4 óránként (pl 8,12, 16, 20).
A recepteken is ezek a kategóriák vannak: reggel, délben, este, lefekvés előtt. Ha valamiről azt írják 3x1, senkinek nem.jut eszébe éjjel bevenni, hanem reggel, délben, este fogja szedni.
Ettől függetlenül nem egyértelmű a leírás, érdemes lehet felhívni és megkérdezni őket mert simán lehet benne hiba, nem ugyanaz írja a zárót mint aki rendelte az adagolást.
Nekünk is ezt írták de elmagyarázták külön. Tehát amit írok azt az én gyerekemre mondták, a tiedről te döntesz.
Tehát nekünk úgy kellett (ugyanilyen felvezetés után, az utolsó éjjeltől lett 4 órás és még keltették) hogy a napi 4 az nappal kb egyenletesen elosztva, ami - mivel az én fiam 3 éves és még alszik délután, és éjjel is 10 órát - 4-5 óránkéntira jön ki. Éjjel nem kell felébreszteni csak ha hallom, látom hogy fullad vagy felébred miatta (és akkor az pluszban megy). A kórházban még őt is keltették. (Bár én egyszer adtam neki álmában, mivel maszkos toldalékot használunk, meg tudtam oldani. Elmúlt a sípolás, de nem tudom, hogy orvosilag elfogadott módszer-e ez. A kórházban ébresztették.) Expliciten ráírták a papírra hogy a napi 4 után további átmenet nélkül elhagyható (de a gyakorlatban mi 3-ra majd 2-re csökkentettük mert mindig hallottam hogy sípol, utána hagytuk el).
Nálunk vírusfertőzés okozta hörgőgörcs volt a diagnózis, csak Ventolinnal kezelték.
Értem köszi mindenki.
Közben vissza írt a gyerek orvosunk.
Hogy ez napi 4x2 puff és nem 4 óránként folyamatos.
És a papírunkon is "NAPKÖZBEN" 4X2 van írva.
Akkor melyik lehet nagyobb esélyel?
8-12-16-20? Ami ugye 4 órás idő nappal
Vagy
6-12-18-0:00 és akkor 6 órás időköz..
Később megpróbálom felhívni inkább őket, hogy akkor ez most mégis hogy.
Mert ha a dokint azt írta hogy ez nem 4óránkénti fújás hanem simán 4x 2puff. Akkor lehet mégis csak a 6 órás elosztás lesz.
És egyik napról a másikra?
H9gy kórházba folyamatos 4 óránkénti puff, most meg 6 órára csökkentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!