4 éves fiamat egyszerűen nem bírom a pakolásra rávenni. A játékait is gyakorlatilag csak dobálja, nem játszik velük,de a rendrakás már nem megy, pedig mindent kipróbáltunk..közösen se megy. Ha segítek, az azt jelenti, hogy ő végignézi ahogy pakolok, amit persze nem tűrök. Most kitaláltam, ha nem lesz rend, jön a rumlimanó és összeszedi a rumlis játékokat. Nem tudom mi lesz ebből.Tapasztalatok, ötletek?
2010. nov. 4. 19:31
1/8 anonim válasza:
Próbáld ki.Éjjel szedd össze,amit előlhagyott és dugd el,hogy jé elvitte a rumlimanó.És szerinted akkor hozza vissza,ha minden este elrámolja őket.
2010. nov. 4. 19:38
2/8 anonim válasza:
Szerintem ne jöjjön a rumlimanó. Inkább jöjönn aki elteszi a bohócot és a kockát, annak ma két mesét olvasunk. Ha anyu az, akkor anyu fog magának két mesét olvasni. De ha a baba, a csudaügyes baba, akkor két nagyon-nagyon szép mesét érdemel, akár bábokkal eljátszva, anyu ölében. :)
2010. nov. 4. 19:39
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :) Egyelőre tényleg tehetetlennek érzem magam, hisz annyi mindent kipróbáltam már, szép szóval, mérgesebben, igérgetéssel, sőt azzal is , hogy akkor elvisszük Petikének, ő megbecsülné és elrakná. Az elmúlt pár évre már jutott néhány alternatíva, de semmi hatás. Ráadásul most eleve nehezen kezelhető korszakát éli, úgyhogy nem tudom. Azért gondoltam a manóra, mert már agyilag ott van, hogy hisz az ilyen dolgokban, és hátha hatással lenne rá.
2010. nov. 4. 19:48
4/8 anonim válasza:
Nálunk a játék, ami elől marad, megy a kukába vált be. A mese sajnos nem, pedig nagyon bíztam benne, olyan jó ötlet volt:)
AMi kint maradt, azt szemeteszsákba, és ki az erkélyre.
Két nap múlva mindig el volt este pakolva minden:)
A játékokat meg egy hét múlva apránként visszaloptam, hogy jó gyereknek az jár:)
Bevált még a rajzfilmslágerekből a Pán Péter induló, ma már arra pakolunk:)
2010. nov. 4. 19:58
5/8 A kérdező kommentje:
Igen ilyenünk is volt, csak mi a szemeteszsákot hoztuk be. és bele a játék. Azt hiszem az utcasarkon is hallották azt a tomboló üvöltést, amit levágott. Következő nap is és utána is. Nem vált be. Végén abbahagytuk, mert féltünk , hogy sérül a lelke. hisz megmerevedett és minimum 2 órán át visított, és rángatott minket, hogy hozzuk vissza.Kemény volt. De semmi hatás. :(
2010. nov. 4. 20:03
6/8 anonim válasza:
Amúgy lehet érdemes lenne írni Ranschburgnak, az nlcafén szokott válaszolni. Jókat mond, érdemes megpróbálni.
2010. nov. 4. 20:34
7/8 anonim válasza:
szerintem rossz ötlet.1. félni fog szegényem éjjelente.Nem érdemes meg félemlíteni.Emlékszem amikor pici voltam anyukám a mumussal ijeszgetett rettegtem tőle,mai napíg emlékszem folyton rémálmaim voltak,arra is emlékszem hogy néztek ki álmomban.És ekkor még csak 3-4 éves voltam.
2.Nem kell vele úgy beszélni mint egy "hülyével",hidd el nem kell ilyeneket mondani neki ,pláne nem 4 évesen.
Legjobb ha játékosan szeretteted meg vele a pakolást.
2010. nov. 4. 21:43
8/8 A kérdező kommentje:
Hidd el majd egy évig kínlódtunk a játékossal, azt játszottuk , hogy a garázs a szekrény...aminek az eredménye, én parkoltam le az összes autót. Nem egyszerű. És nem nézem hülyének. Eleve most gondok vannak vele, már van időpontunk pszichológushoz (nem a pakolás miatt, ez csak egy csepp), csak az a gond, hogy van neki másfél éves tesoja, aki imádja a játékokat a dobozba meg polcra pakolni, őt rátudom venni, és élvezi, de már látja atesoja mindennapos hozzáállását, és persze kezdi utánozni, ami a legnagyobb gond. És az oviba is gondok vannak emiatt. Azt hiszik szerintem az ovónők, hogy ezt hozta itthonról, mondta hogy csinálni kell valamit, de ha beleőrülök, se tudok hatni rá. Pedig itthon azt látja , hogy anya apa és teso is elpakol maga után. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!