Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A legtöbb kisgyerek miért...

A legtöbb kisgyerek miért rossz evő?

Figyelt kérdés
Tehát miért nem akarják megenni azt az ételt, amit eléjük raknak?
okt. 24. 16:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Engem nagyon felháborítónak az ilyen kényes szarok. Órüljön, hogy egyáltalán van mit ennie ilyen alacsony fizetések és magas árak, infláció mellett. Nehogy már ne legyen jó egy rántott hús vagy spagetti.
okt. 24. 20:08
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem az erőltetés is hozzásegít a rossz evéshez. A szülő aggódik, jaj csak egyen valamit, a gyereknek meg herótja lesz a sok szekálástól. Stresszhelyzet lesz az étkezés.

Nálunk az bevált, hogy semmit sem kell megenni, de én mindig elkérem tőle és megeszem amit nem kér. Szerencsére nem kell színészkednem, én tényleg majdnem mindent szeretek. Úgy tűnik, a jó példa használ, elég az, hogy látja, hogy én boldogan eszem a kelbimbót. Arra figyelek csak, hogy éhes ne maradjon, mert akkor nehéz vele utána. De ha csak tésztát eszik, vagy csak húst, vagy csak zöldséget, nekem nem baj. Mindhárom verzió előfordul.

okt. 24. 20:20
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
Mekkora képmutató itt sok mindenki ezzel a "kényes Sz*rok" (gyerekekről beszélsz bmeg), meg "bezzeg háborúban megenne a sült patkányt is" dumaval. Én ezt úgy mondom, hogy amúgy szinte kivétel nélkül mindent megeszek, és szeretek, nem voltam gyereknek sem kifejezetten válogatós. Viszont van pár kaja, amit nem és kész. És nem, azt akkor sem, ha már 2 napja nem ettem, és mindjárt éhen halok, mert van, amitől én is egyszerűen rosszul leszek. Táplálék az, amit szeretünk, amivel nem csak a gyomrunk telik, de élvezetet is okoz, és ne legyetek képmutatóak, biztosan ti sem fogyasztatok mindent szívesen, és van, amit sehogysem. Az, hogy vannak extra válogatós gyerekek (én is ismerek ilyeneket), lehet nehézség a szülőnek, olykor idegesítő is, de tiszteletben kell tartani, hogy ő másra vágyik, mint amit te megeszel, meg eleraksz, és kész.🤷 Van egy egy éves fiam, egyelőre nem válogatós, tudom, később, még az lehet. De azért mindent ő sem eszik meg, és amit szeret, azt sem kívánja mindig, ez teljesen természetes dolog! Akkor kap mást, olyat, ami jól esik neki, ilyen eszembe se jut, hogy menjél akkor éhesen aludni...kegyetlen Sz*rok. A 12 éves mostohafiam meg majdhogynem fényevő, nagyon kevés dolgot eszik meg. De amikor itt van, főzök neki külön, vagy kenek/Ken magának egy majkremes kenyeret. Fel sem merül bennem/bennünk eheztetni, mert válogatós, és elmondhatom, hogy neki sincs semmi hianybetegsege, gyönyörű nagy, egeszseges kamasz fiú mar. Bennetek van a hiba.
okt. 24. 20:31
 14/22 anonim ***** válasza:
28%
Igen, nyilván éheztetem a gyereket, ha nem kap vacsorára mást, mint a többiek. Nálunk pl sajtos omlett volt, paradicsom salátával és vajas pirítóssal vacsorára. Ebből tudom, hogy mindegyiket szeretik, tehát nem egy 4 napos szalontüdő volt odaba.szva eléjük rántott polippal, hogy akkor nesztek, hanem rendes, normális, kedvükre való vacsora. Ha kitalálták volna, hogy nutellás palacsintát kérnek és ez nem kell, akkor meg húzhattak volna éhesen lefeküdni, és tényleg nem izgatott volna. De az én gyerekeimet nem kell kergetni az asztal körül, se zsarolni, kíváncsiak és nyitottak mindenre, amit meg nem kérnek, otthagyják. Attól még nem lesz semmi bajuk, hogy nem ehetnek csokit vacsorára, csak azért, hogy tömve legyenek a nap minden percében, mert "jajj éhezik".
okt. 24. 21:06
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

Életkori sajátosság.

Mint ahogy az is, hogy hisztizik azon, hogy nem akar harisnyát felvenni, vagy egész rituálét kell játszani, ahhoz, hogy este el tudjon aludni.

Éhen halni nem fog és egyszer kinövi. (Ha fiú 14-15 évesen garantáltan fel fogja falni a fél házat.)

okt. 24. 22:57
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerekem van, ugyanúgy lettek szoktatva az ételhez. A lányom egészen pici kora óta mindent megevett. De szó szerint. Szerintem a vas szöget is megette volna, ha az van a tányéron. Zöldség, gyümölcs, hús, tészta, bármi. Jóízűen, jó étvággyal evett mindig.

A fiam válogat. Most lesz 2,5 éves, most már egyre több mindent megkóstol, egyre többször próbál ki új dolgokat. De ami nem ízlik, nem kell megennie. De pl.a levesből a borsót mindig kipakolja. Vagy kevés húst eszik. Szóval neki sok minden van, ami nem kell, amit nem eszik meg.

Ennek ellenére nem hagyom éhesen. Nyilván nem kekszet kap helyette, vagy édességet. Ha mondjuk rántotta van, és nem kéri, ehet szendvicset. Vagy ha ebédnél nem kéri a Bolognai szószt, akkor eszik tésztát sajttal. Nem kap nasit, és nem állok neki 20 másik féle kaját elé tenni.

Nem attól van elkényeztetve egy gyerek, hogy van más alternatíva is elé rakva. Persze, ez ne legyen csoki, keksz, dörmi, tejszelet. De ha nem eszi meg mondjuk a spagettit, hadd kapjon már egy szelet kenyeret.

A bölcsiben is kapnak valamit. Valamelyik nap sóska volt. Nyilván azt nem minden gyerek eszi meg. Aki nem, az kapott kenyeret. Éhesen nem hagyják őket. És ebből nem azt tanulják meg, hogy lehet válogatni, meg szórakozni. Mert következő nap megeszik a főtt ételt, de nyilván nem szerethet mindenki mindent.

A lányom 13 éves, most kezdi a hülyeségeket. Megkérdezem mit főzzek, neki mindegy. Megcsinálom a levest, ő nem is szereti a levest... mondom mióta?! Válogat, szenved, semmi nem jó.

Pedig mondom, világ életében egy jó evő gyerek volt.

okt. 25. 07:02
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
En viszketek attol, amikor kethetente hetvegen a ferjem fia nalunk van, altalaban ketfele leves es ketfele foetel van, es semmi nem jo, helyette megeszik egy banant. Kiskora ota ilyen, nem csodalom, hogy folyton beteg, semmi immunrendszere. Az anyja meg rahagyja. Bezzeg az edesseg, na az menne napestig. Gyumolcsbol is csak a banan..9 eves, nem tudom mikor lesz jobb. En mar unom ezt az allando szajhuzogazast meg valogatast.
okt. 25. 09:27
 18/22 anonim ***** válasza:
30%
17# neked inkább a férjed fiával van bajod....
okt. 25. 12:11
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
#18: nem. A finnyassagaval van bajom. Az apjanak is ugyanezzel, szoval nem vagyok gonosz masodik feleseg, ha erre menne ki a dolog.
okt. 25. 14:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
19# de ezen fölöslegesen idegesited magad. A 13as válaszomban leírtam, hogy nekem is extrém rosszevo a mostohafiam, és szerintem nem fogja kinőni, mert ha még 12 évesen sem eszik meg szinte semmit, úgy, hogy nagyon keményen kamaszodik, érik, szerintem később se fog. De én nem akarom megváltoztatni, azt adom/adjuk neki, amit szeret, és kész. Eleve nem értem, minek kétféle levest+kétféle másodikat főzni :D magaddal Cs*szel ki, és bocsi, de szerintem ez martirkodas. Megismerted már nyilván annyira, hogy tudod, mi az a pár kaja, amit szeret, akkor neki csinálj abból keveset, magatoknak meg valamibol normális adagot, és kész.🤷 Ha meg neki mégiscsak a banán kell, akkor egyen azt, ez nem a te bajod. Én mivel ismerem a férjem fiat, nem kínálom zöldborsó főzelékkel, de még sült oldalassal és krumplipurevel sem, mert tudom, hogy neki a csirkefalat, meg a kifott tészta kell, vagy max rántott hús...
okt. 25. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!