Mi lenne a jó megoldás?
2 gyerekünk van. Mind a 2 cumis (volt)
Fiam magától egyik napról a másikra letette a cumit, pont amikor a hugi kicsi volt. Ő már nagyfiú.
Viszont most a kicsivel meg vagyok lőve. Hónap végén lesz 3 éves. Ovis.
Eddig csak az alváshoz kellett, azt már elértük.
Viszont most hogy ovi van, az oviban egész nap a táskájában van, alváshoz hol kéri hol nem.
Viszont ahogy kilép az ovikapun veszi elő és onnan egész délután a szájában van.
Én halasztanám az elhagyását emiatt kicsit. Elég "sokk" neki az ovi.
Viszont férjem nem ezen az állásponton van. Folyamat mondogatja neki, hogy ne cumizzon, mert csak a babák cumiznak. Nem szép, ha a szájában van. Folyamatosan dobatja ki vele a cumikat. Volt vagy 10 db, de pl leesett a földre, dobd ki. A kicsi kis is dobja, de utána megy a következőért. Már csak 2db cumi van. Ha nem talál, addig ordít míg meg nem találjuk. Nekem pedig ehhez nincs idegzetem hallgatni.
Én hagytam volna, hogy magától elhagyja.
Nem ártana először kettotoknek, szülőknek megegyezni, cumizhat e a gyerek, vagy sem.
Nálam a jó megoldás az lenne, hogy nem cumizhat, csak alváskor. Apukanak nem kell azt mondania, hogy csúnya a gyerek a cumival, helyette lehet azt mondani, hogy Katika, milyen szép vagy cumi nélkül, meg Katika, milyen nagy lány vagy már.
Én egyelőre csak visszatérnék a korábbi rendszerhez, hogy csak alváshoz kapja meg.
Aztán ha már belerázódott az oviba, akkor venném el tőle a cumit. Mondjuk odaadhatja a Mikulásnak, hogy vigye el a kicsiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!