Német anyukák. Jártok a gyermekekkel csoportba? Krabbelgruppe?
Nekem apám Németországban dolgozott, és én 6 éves voltam, amikor kiköltöztünk. Szüleim hirtelen döntése volt, engem nulla némettudással beraktak egy német iskolába. Fél év alatt megtanultam beszélni, és az iskolában is egész jól teljesítettem. Azt nem mondanám, hogy nem piszkáltak a gyerekek, de szerintem első sorban nem a nyelvtudás hiánya miatt, hanem mert az akkori Nyugat-Németországba a jó kis "keleti cuccokkal" elég lepukkant lehettem.
Szerintem úgy, hogy már van nyelvtudása, és az oviban amúgy sincsenek nagy elvárások, hamar beletanul majd, és főleg szépen fog beszélni németül is.
Nyelvtanulás szempontjából sokat profitáltam, anyanyelvi kiejtésem van, és némettanár lettem :o) (többek között) (mert két év után haza költöztünk...)
Utolsónak:a kérdező kint is él...itthon az Osztrák ovit tudom(mikor hazajöttünk oda vittük a fiunkat)ez a XII.Orbánhegyi úton van.Arra készülj fel,hogy kb.1-2 év a várólista,és olyan 50000 ft/hó.Mellette van az Osztrák-Magyar Európa Iskola,ez egy "cég"az óvodával,nem kell felvételizni annak a gyereknek,aki az oviból jön(de tandíj itt is van,kb 30-40 ezer ft/hó).A mellett az Osztrák Gimnázium(a tandíj 40000 ft/hó),oda már kell.A fiam idén érettségizett,és nagyon jó döntésnek bizonyult,hogy itt járta végig az iskolákat(most már egyetemre jár Bécsbe)
Kédezőnek:Mi is éltünk kint,a fiam nagyon jól megtanulta a nyelvet,pedig nem járt semmilyen csoportba(csak a játszótérre,illetve a családban voltak gyerekek).
Németországban.. :)
Azért írtam,hogy német anyukák.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!