Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normális, vagy aggodalomra...

Ez normális, vagy aggodalomra adhat okot?

Figyelt kérdés

A fiam 22 hónapos. Még csak az első szótagot kettőzve beszél (így a mama, matrac, maradék pl mind ma-ma). A passzív szókincse nagy, mindent megért.

Akaratos, nagyon konkrét elképzelései vannak, amiknek úgy kell történni, különben hiszti van. Pl tegnap a férjem hozta az én sporttáskámat az utcán, erre a fiunk addig lecövekelt az utcán és magyarázott, amíg nem vettem át én a táskát, mert az anya táskája. Vagy fürdésnél: a férjem szokott a kád elé ülni, én a wc-re. Amikor a férjem a munkája miatt nem tud jönni fürdetni, én akkor sem ülhetek máshova, csak a wc-re, mert a kád előtt apa helye van. Jelenleg nagyon anyás, mindent csak én csinálhatok. A nyaraláson a medencékben is csak nálam lehetett, de meg tudtuk vele beszélni, hogy a “veszélyes” szakaszokon muszáj átmenni apához, utána rögtön jöhet vissza hozzám (ilyenkor bólint, átmegy a férjemhez, majd rögtön vissza hozzám).

Eddig ügyesen evett evőeszközzel egyedül, most mindig kéri, hogy etessem, mint a 8 hónapos húgát.

Első gyerek, nem tudom, mindez belefér-e a dackorszakba, vagy érdemes kivizsgáltatni.

aug. 18. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális életkori sajátosság. Az is normális, hogy időnként ő is "kicsi" akar lenni, mint a húga. Nekem 3 éves a fiam és neki is határozott elképzelései vannak, hogy ki húzza le a cipőjét stb. Ha apának kell levenni és anya veszi le, akkor anyának vissza kell adni és apának levenni. Teljesen kétségbe esik, ha nem így csináljuk.

Ami fontos, hogy néha mégse úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné. Direkt nem csináljuk, adódik elég kényszerhelyzet. Persze kiborul, utána megnyugtatjuk (tehát nem leszidjuk hogy hisztizik, hanem együttérzünk vele hogy nem úgy szrette volna stb.) Ez fontos, hogy attól hogy kiborul, néha mégis történhetnek a tetszése ellenére a dolgok.

aug. 18. 08:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Normális. Én fiamnak is volt ilyen időszaka, most is nagyon szereti, ha minden a szokások szerint zajlik, de már rugalmasabb (3 éves).
aug. 18. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Életkori sajátosság igen, de engedni nem kell neki, mert teljesen a fejetekre fog nőni és akkor majd nézegethetsz.
aug. 18. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Normális de ne engedj neki bármi áron mert egy kis hajcsár lesz belőle akit mindenki útalni fog...
aug. 18. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Pont tegnap olvasgattam az autizmusrol ott a megszokott a szigoru rendkovetes..

De ha engem kerdezel.. nem kell mindent rahagyni es ugy ugralni ahogy o kivanja

aug. 18. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
Autizmus jele akkor, ha nem a megfelelő életkorban jelentkezik. Egy autista gyerek 10 évesen is lehet olyan, hogy rendkívül rosszul viseli a rutintól való eltérést, és egy felnőtt autistára is gyakran jellemző ez. De 2-3 évesen ez teljesen normális. Ha 5 éves koráig nem enyhül, akkor van ok aggódni (de akkor se feltétlenül van komoly gond a háttérben, csak akkor már utána kell járni).
aug. 18. 12:10
 7/7 anonim ***** válasza:

A hugo gyereke volt kenyszeres mindig mindent a helyere rakott tokmindegy hol volt. Kepes volt a gyerekek kezebol kivenni a jetekot h helyre tegye. A cipoket parosaval rendezte. Es hasonlo idegeaito dolgok.

80% kinotte ezt. Most csak a tarsasok miatt ordit. Ha szerinte nem ugy van.

aug. 18. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!