Tojásmentes diétával kapcsolatban kérnék segítséget? Ez a dolog még nekem új,4 éves kisfiamnál most derült ki. Mit adhatok, mit nem?
Huh, nehéz
jó lenne, ha bezsélnél egy dietetikussal.
nem ehet ugye tésztát, de vannak tojásmentes tészták.
nem ehet olyan sütit-tésztát, amiben van tojás-pl pizza
hirtelen csak tojásra nem jut más eszembe, nálunk a tartósító is társult mellé papámnál...
Az biztos, hogy mindennek a csomagolását meg kell nézned, bármilyen élelmiszert veszel. Kötelesek a gyártók feltüntetni rajta, ha tojáspor is van benne, vagy nyomokban előfordulhat benne tojás is.
Az tuti, hogy a normál tészták helyett durum tésztát kell venned, az nem tartalmaz tojást. Biztonság kedvéért én a kenyeret és egyéb péksüteményeket is házilag készíteném a helyedben, csak így lehetsz benne biztos, hogy tojásmentes.
Van rengeteg tanácsadó és dietetikus oldal a neten. Keress ilyen fórumot, és kérdezz bátran egy szakembertől.
A kenyér nem tartalmaz tojást, ez biztos.
A tésztafélék csomagolásán olvastam, hogy vannak tojás nélküliek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!