Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a lányom szemöld...

Mit csináljak a lányom szemöldökével?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kislányom 4 éves, de már most sűrű sötét szemöldöke van, ami össze is ér középen. Én ugyanígy néztem ki gyerekkoromban, és engem csúfoltak is érte kisiskolás koromban, nagyon rosszul esett. Nyilván nem fogom nem kiszedni sem leborotválni neki hiszen még kicsi. A kérdésem az, hogy mikor vinnétek leghamarabb esetleg kozmetikushoz vagy bárhova, hogy középen orvosolja a problémát. Csak azért gondolkozom ezen, mert a gyerekek nagyon szemetek tudnak lenni, és nem szeretném ha emiatt csúfolnák és kiközösítenék mint anno engem. Boszorkány, ősember gúnyneveket kaptam és ettől szeretném megóvni. Kérlek, ne bántsatok hogy miért jutott ilyesmi eszembe, teljesen tanácstalan vagyok. Köszönöm előre is a tanácsokat!

aug. 15. 14:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
62%

Szóval beleállunk az anyukába, aki előre meg akarja védeni a gyerekét?

Csak mondom, ha a gyerekeitek is olyanok, mint ti, utolsó kettő, akkor miattatok kell ezt csinálnia csórinak. Mert dettó ugyanaz a gciskedés.

aug. 15. 16:43
 12/34 anonim ***** válasza:
26%

11, nem. Pont nem. Mert akik szerint nem kell hozzányúlni, azok szerint ez teljesen normális, ergo tuti nem bántanak miatta senkit.

Szerintem meg pont te vagy az, aki emiatt beszól másnak, hiszen még a saját gyerekedet is inkább átverted, csak ne így nézzen ki.

aug. 15. 16:47
 13/34 anonim ***** válasza:
68%
Neki nincs érzéke ilyenhez.. és igen, MÉG nem piszkálják érte, de fogják. Ha lenne egy óriás szemölcse, azt is levetetném. A szemöldök meg visszanő, semmi rossz nincs benne. Ilyen géneket örökölt, nekem nem nőtt soha össze, neki meg tökmás.. 8 évesen még nem volt annyira érdekes, ki szerelmes kibe, az pont az volt, hogy az ovis szerelem lecsengett, az iskolás még nem kezdődött, illetve akkor kezdett erősebb is lenni a szőre. Most 10 éves, már szőrösödni kezdett kiskamaszként. A gyerekem meg nem valami figyelmes, azt se szokta észrevenni, ha tejbajusza van, nemhogy pár szál világos szőr hiányát órákkal később(nyilván nem csodáltattam meg vele a tükörben).
aug. 15. 16:47
 14/34 anonim ***** válasza:
59%
Gyerekre nem szólok be amúgy(13as vagyok, nem a 11es), de felnőttről gondolok ezt azt, pláne, ha az anyja.. Az ötforintosnál nagyobb szőrös anyajegyeket szerintem nem szabad fenthagyni. Én inkább az vagyok, akinek beszóltak ápolatlanságért(hosszú lábkörmök, anyám sosem figyelt oda) gyerekként. Illetve vörös haj miatt is szekáltak, meg a fogaim miatt. Hajat nem tudtam váltani, a fogszabályzó hasznos volt, már gyerekként is láttam, hogy a fogaim nagyon borzalmasan festenek, pókharapásom volt nagy fogközzel, rossz ránézni is a telifogas vigyoromra. Semmi gond, ha az ember figyel az esztétikára, felnőttként meg elvárás, ha be akarsz illeszkedni. A gyereket is nyilván tiszta, kényelmes ÉS SZÉP ruhába járatod, ugyanez a szemöldök is, nem baj, ha ízlésed szerint alakítod a külsejét, amíg magának nincs igénye rá/nem tudja, hogy kell. Gondolom a fiúk sem esztétikából vágatják a csini frizurákat, lányoknak sem poénból van befonva a haja, teljesen belefér, ha a szemöldöke fájdalommentesen és veszély nélkül ketté lesz osztva. Ő pechesebb ilyen szempontból, neki erre kell figyelni, másnak meg fogszabályzó kell majd.
aug. 15. 17:00
 15/34 anonim ***** válasza:
12%

Ha ő nem veszi észre azt a pár szál világos szőrt, akkor hogy vennék észre a többiek? Szerintem túl nagy ügyet csinálsz belőle.

Mi lesz, ha megjelennek az első pattanások? Kened rá egyből a vakolatot, akkor is, ha őt nem zavarja?

aug. 15. 17:00
 16/34 anonim ***** válasza:
54%
11-es vagyok, nem én vagyok az az anya, aki megoldotta a szemöldök problémát. Én a gyerek vagyok, akit csúfoltak miatta anno. Bárcsak az én anyukám is tett volna valamit, de nem, szerinte is tök természetes volt ahogy kinéztem és nem kell azokkal foglalkozni akik butaságokat beszélnek. Nyilván, mert nem őt bántották. És képesek vagytok nekimenni annak az anyának, aki ezt nem hagyja. Passzív agresszív köcsögösködéssel. Meg annak is, aki a védelmére kel. Még mindig ti vagytok a rosszfiúk ebben a sztoriban, bocsi. Nyilván, ha nektek lennr keserű tapasztalat, vagy a ti gyereketeket féltenétek, nem így állnátok a dologhoz. Addig meg, amíg fngotok sincs valamiről, nyilatkozni se kéne róla.
aug. 15. 17:21
 17/34 anonim ***** válasza:
61%
Basszus annyira átérzem! Nekem is pici a lányom még, de már sűrű, összeérő szemöldöke van, és ami a legrosszabb, a CSALÁD teszi rá a legtöbb megjegyzést, ha kérem, hogy fejezzék be, legközelebb akkor is csúfolják érte. Engem is csúfoltak gyerekkoromban érte, de legalább nem a családom, nem akarom, hogy szegény átmenjen ezen.
aug. 15. 17:23
 18/34 anonim ***** válasza:
30%

16!

Itt arról van szó, hogy a szemöldököt senki nem vette még észre anyukán kívül, aki már egyből "orvosolja is" a nemlétező problémát.

Mindenki más annyit írt a kezdetektől, hogy addig ne foglalkozzanak vele, amíg a gyereket nem zavarja. (Nyilván ha csúfolják, akkor zavarni fogja, tehát időszerű a beavatkozás.)

aug. 15. 17:33
 19/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Nyilván vannak eltérő vélemények, de kérlek legalább egymást ne bántsuk.
aug. 15. 17:44
 20/34 anonim ***** válasza:
80%
A lányomnak nem a szemöldöke, hanem a lába a kérdés számomra. Neki erősen szőrös, és látható is. Kisiskolás, de nem zavarja. Engem lát epilálni, érti, mire való, de azt is megbeszéltük, hogy szerinte erre a felnőtteknek van szüksége, neki nincs. Amikor észreveszem, hogy zavarja vagy feszélyezi, akkor teszünk ellene.
aug. 15. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!