Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gáz egy 2 évest babakocsiban...

Gáz egy 2 évest babakocsiban tolni rendszeresen?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam nagyon ragaszkodik a babakocsihoz. Szeret sétálni rövidtávon, mondjuk a szomszéd pékségbe vagy ksiboltba gyalog megyünk, de 10 percnél többet nem hajlandó sétálni. Ha viszünk babakocsit, mászik bele, ha nem, akkor sem jön, hanem megáll előttem és cipelnem kell hazáig, ami már nagyon megerőltető, mert 14 kg.

Így legtöbbször babakocsizunk, ami miatt kapom állandóan a beszólásokat a családtól, hogy így sose tanul meg sétálni.

Szerintetek tényleg rosszat teszek, ha legtöbbször babakocsival közlekedünk? Mennyi idős korban gáz már? Hogy lehet leszoktatni egy kisgyereket róla?

aug. 14. 13:04
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
65%

Böocsiben a 3 évesek 99 %-át babakocsival hozzák-viszik.

Miért? Mert időben be kell érni, hogy utána a munkahelyére is beérjen az ember. Lehet azon vitatkozni, hogy mi nagyobb gyerekkínzás: 1, felébreszteni fél 6-kor, hogy ráérősen beérjenek vagy

2, végigrángatni az utcán hogy elmondhassák, már nem használnak kocsit, vagy

3, beültetni és beérni pikk-pakk.

Aki nem babakocsival jön, az jellemzően autóval.

Az mitől jobb?

3 évesen fiamat odafelé toltam, visszafelé amikor már ráértünk, sétált.

Az apja babakocsi nélkül vitte, de kézben. Az se jobb, csak ő elbírta, én meg nem.

Egyébként családi anekdota, hogy anyukám engem oviba is babakocsival vitt az első évben.

Nem azért mert nem tudtam sétálni, hanem mert utáltam az ovit és ordítottam, teljes erőből küzdöttem. Neki viszont muszáj volt dolgoznia, nem ért rá üngyüli-büngyülizni velem.

Amikor beszoktam, mentem a lábamon.

Ha ő majdnem 40 éve tudott tojni a világra....

aug. 14. 19:01
 22/40 anonim ***** válasza:
61%
A szomszédunkat mindig látom, hogy a 2-2,5 éves gyerekével gyalog mennek mindig az oviba a nagytesóval, majd vissza. Napi kétszer. Az ovi kb 15-20 perc séta egy ekkorával.
aug. 14. 20:36
 23/40 anonim ***** válasza:
79%
22, a kulcs, hogy a nagytesóval, azaz anyuka ráér sétálni, mert otthon van a kicsivel.
aug. 14. 20:59
 24/40 anonim ***** válasza:
61%

Én egyszer megcsináltam, hogy odafele az oviba a nyakamban vittem a másfél évesemet. 10 perc séta. Hazafelé hagytam, hogy gyalogoljon. 50 perc volt, de letolta tisztességgel :D

Na ez az, amire nem voltam hajlandó, ha időpontra mentünk, vagy kora reggel, vagy cipekedni is kellett, szóval mi márpedig minősített esetekben 3 éves korukig babakocsiztunk. Mind megtanult sétálni, sőt, futni is tudnak :))))

aug. 14. 21:15
 25/40 anonim ***** válasza:
38%
2 éves korig. Utána motor.
aug. 14. 21:19
 26/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Örülök hogy azért nem olyan ördögtől való a babakocsi ebben a korban sem a többség szerint. :)
aug. 14. 21:31
 27/40 anonim ***** válasza:
88%

25 és aki em hajlandó motorozni?

Az én fiam pl egy métert megy motorral, utána cipelem a motort is és a gyereket is.

aug. 14. 21:33
 28/40 anonim ***** válasza:
69%
25-s vagyok. Ha nem volt hajlandó motorozni, a motort fogtam, a lányomat kézenfogtam és sétáltunk. Ezek olyan távok, amiket 2 3 éves le tud sétálni, ha éppen nincs kedve motorozni.
aug. 14. 21:36
 29/40 anonim ***** válasza:
46%

28, értem.

Az én fiam kis hisztigep 🤣

Ha lejon a motorról vagy az autók elé akar kiszaladni vagy rám akar felmászni

Szóval nekünk ha pl boltba, postára( babakocsival 15 perc kb mindkettő) kell menni, marad a babakocsi

Az utcánkban egy sétára nagyon szívesen viszem kocsi nélkül de messzebbre visszük a kocsit

Nincs kedvem megszivatni magamat 😅

aug. 14. 22:05
 30/40 anonim ***** válasza:
56%
Igen, azért nem mindegy, hogy hol laktok, hogy milyen messzire mentek. Vidéken vannak nagy távolságok, posta, bolt. Mi városában élünk. Játszótér 17 órakor nyáron, 19 órakor még be tudunk menni boltba hazajövet, nem nagy távolságok.
aug. 14. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!