Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez szeparációs...

Szerintetek ez szeparációs félelem? Kisfiam másfél éves.

Figyelt kérdés

Kisfiam másfél éves, és nem alszik el egyedül. Egészen eddig pici kora óta úgy volt tanítva, hogy egyedül kell aludni.Este letettük, mi kijöttünk a szobából, és szépen egyedül elaludt. Mostanában kezdte, hogy ha kijövünk a szobából elkezd nagyon sírni, és csak úgy alszik el, ha ott vagyunk az ágya mellett.És éjszaka, ha felébred, és nem vagyunk ott, akkor is nagyon elkezd sírni.

Mostmár ott alszok vele egy szobában, de így apától vagyok távol.

Szerintetek ez szeparációs félelem?

Mit lehetne tenni, hogy azért apával aludhassak újra, és minden a régi legyen?

2010. nov. 2. 09:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az lehet. Nálunk 14 hónaposan kezdődött. Előtte én is csak leraktam és kimentem, de mostmár ott kell ülnöm az ágya mellett a sötétben kb 5 percig, aztán szép csendben kiosonok. Ha még ébren van és meghallja hogy reccsen a parketta, vagy a lábam, egyből sír. Ha kijutottam szerencsésen akkor már egész este meg sem merek szólalni, nehogy meghallja hogy kintről jön a hangom.

Szerintem ez ellen nem tudsz sokmindent tenni, idővel majd elmúlik, addig meg vagy ott alszol mellette, vagy a férjeddel alszol és mászkálsz egész éjjel ha felsír.

Mi általában együtt alszunk a férjemmel, legalább is mindig így indul az este, aztán ki tudja mit hoz az éjszaka, mert ha nagyon nyüglődik a lányom éjjel, akkor magamhoz veszem, ilyenkor a férjem kivonul a nappaliba.

2010. nov. 2. 09:45
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ:)

dettó ugyanez nálunk:)

2010. nov. 2. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:

az biz az. :)

szerencsés vagy hogy csak most kezdődik. nálunk 6 hós kortól másfél éves korig tartott. :)

2010. nov. 4. 13:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt aztán 2 éves korára kinőtte. Most 28 hónapos és szépen egyedül elalszik de még vagy kétszer visszahív, hogy puszi szeretlek és utána alszik egész éjszaka
2010. nov. 4. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!