Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Befelé dőlő boka?

Befelé dőlő boka?

Figyelt kérdés

A kislányom nemrég kezdett egyedül járni, észrevettem, hogy az egyik bokája kicsit befelé dől ezért az egész lábfeje kifelé fordul, kb lúdtalp is lesz.

Természetesen megyünk dokihoz, csak későbbre van időpont.

Érdeklődnék, hogy volt e valakinek hasonló problémája és hogy lehet e még korrigálni ilyenkor, 15 hós lesz nemsokára.

aug. 7. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Most kezdett el járni ezek szerint, én a helyedben nem aggódnék. Rengeteget változik a testtartásuk,formálódik a talpuk stb szóval szerintem semmi baj.

Egyebként vannak kifejezetten ilyen talpformáló "szőnyegek" kb olyanok mint a tatami, össze kell rakni, különböző minta van a felületén, ami elősegíti a lábboltozat megfelelő kialakulását, erősödését. Ezt hasznos dolognak láttam. Olyan helyre kell rakni, amit kb mindig sétál, naponta több alkalommal, így átmegy rajta.

aug. 7. 13:44
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Mezitlábazzon sokat a fűben, a homokban, a Duna parton a kavicsokon.

Az a szőnyeg is jó amit az egyes ajánlott, csak horror árban van.

De csinálhatsz te is ilyen stimuláló palyát, pl mezítlábazzon babzsák vagy meggymag párnán, különböző keménységű játékokon. Neten rengeteg ötlet van.

Elvileg minden kisgyereknek befelé dől a bokája. Az én kisfiam is 14-15 hónapos korában kezdett járni, durván befelé álltak a bokái, de most 18 hónapos korára szinte egyenes mindkét lába.

De vidd el nyugodtan orvoshoz, az a biztos amit ő mond.

aug. 7. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Ilyenkor még semmit nem jelent, ha befelé dől a boka vagy nem látszik a boltozat, egyelőre engedd el! :)

Nyugodtan nézz meg más gyerekeket mondjuk a játszótéren, az a ritka, ha tökéletesen áll a lábuk! Legalábbis felénk sok gyerek szaladgál mezitláb vagy zokniban a játszin, és inkább a 3 év körülieké tankönyvi...

Az én fiamnak sem megnyugtató a lába 22 hónaposan, de úgy látom, hogy sokat alakult már (13 hósan indult el).

Az 1. által javasolt szőnyeget ő amúgy imádja, babatornán és a gyerekkönyvtárban találkozik vele, mert itthonra nem vettem, de ott szívesen mászkál rajta (pedig nekem már rálépni is rohadtul fáj 😊).

aug. 7. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
19%

Szupinalt cipőt szoktak ajánlani, de 4-5 éves kortól foglalkoznak vele.

Az enyém 3 múlt, durván bedőlnek a lábai, de a gyerekorvos, védőnő is csak a szupinált cipőt mondja.

Van a családban orthoped orvos, azt mondta még korai, kialakulhat, mezitlábazás, meg a cipő amit most ajánl.

aug. 7. 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
5 eves korig az a normalis amilyen a gyereked laba. Nezz utana.
aug. 7. 14:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, egy kicsit megnyugodtam. Cipőt mindenféleképpen veszünk neki, lehet hogy kipróbáljuk a szőnyeget is, bár tényleg brutál ára van.
aug. 7. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Esetleg vedd meg aztan, ha már nincs szükség rá add el. Gondolom teljes árá nem tudsz érte kérni, de lehet mas is venne olcsóbban mondjuk féláron.
aug. 7. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is megnézte ortopédus 17 hónaposan, mert azon kívül, hogy befelé dőlt a bokája, extrémen kifelé állt a két lábfeje. Szupinált cipőt javasolt, illetve sok mezítlábazást. Mi TornaDóra cipőt vettünk, és nem bántam meg, gyakorlatilag 3 éves koráig kint-bent azt hordott, illetve nagyinál a fűben, homokozóban sokat volt mezítláb jó időben. Azt én is észrevettem, hogy már rendesen áll a lábfeje, de ráadásul most voltunk az orvosnál 3 évesen kontrollon, és tökéletes volt a lábboltozata is, mostantól nem kell a szupinált. A Muffik szőnyeget én is javaslom bentre amúgy, nem gondoltam volna, de nálunk napi szinten használatban van, megunhatatlan. Szóval nem vagytok semmiről lemaradva :)
aug. 7. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!