Mik lehetnek ezek az éjszakai sírások?
A 2,5 éves kislányom néhány napja minden áldott éjjel keserves, már már sikító sírással ébred néhány óránként. Nem tudom megnyugtatni sem, egyszercsak visszaájul kvázi, vagy fájdalomcsillapítót kap. Néha hőemelkedése van éjjel, vagy napközben és olykor köhint párat, kb. ennyi az össz tünet. Nem mondja/mutatja még meg mi fáj, de valami biztosan, mert fájdalomcsillapítóval alszik 4-5 órát egyben, amíg tart a hatása gondolom én.
Még hiányoznak a nagyőrlői, gondoltam arra, hogy esetleg azok jöhetnek, de semmi jele, nem duzzadt, piros az ínye. Jól eszik, napközben jókedvű, csicsereg, délután jól alszik, szóval teljesen meg vagyok lőve és bár alapvetően küzdök még azzal, hogy mikor indokolt a gyerekorvos véleményét kikérni, nekem ez most elég ijesztő, így szerintem meglátogatjuk holnap délután. Node addig is, tapasztalt anyukák! Mi a fene lehet ez?
1# köszi, ezzel nem segítettél sokat. :) Írtam, hogy megyünk orvoshoz.
A pavorról olvastam, de nem teljesen stimmelnek a tünetek, mivel ő nem csak egyszer kel elalvás után 1-2 órával. Annyiban stimmel, hogy akkor kel ELŐSZÖR. És nem hiszem, hogy ezen segítene a gyógyszer, de ezt is át fogom beszélni az orvossal.
A fájdalomcsillapítóhoz mindig végső esetben nyúlunk, de én úgy vagyok vele, hogyha fáj valamim, én is beveszem. Őt miért kéne hagynom egész éjjel szenvedni, hogyha egyszer látom, hogy segít?
2# Melyik foga tört le? Illetve kiderült, hogy hogyan? Nem volt fizikai behatás mostanában amitől letörhetett volna esetleg, de átnézem, hátha. Köszi!
Na így már érthető 7-8. Bennem volt már korábban (még babakorban) gyanú, hogy beleshettünk mi is a pavorba, ezért is olvasgattam sokat utána, de mindenhol azt olvastam, hogy ez egyszeri.
Nálatok fel lehet venni ilyenkor a kontaktot a gyerekkel? Mert most a másik ami miatt nem erre gyanakszom, hogy válaszol a kérdéseimre, tehát ébernek tűnik. (Kér-e inni, fáj-e valami, stb.)
Mindenesetre nagyon ijesztő.
Voltunk egyébként orvosnál, mivel egy picit a szeme is váladékozni kezdett minimánlisan, a doki is csak tippelgetni tudott kb., hogy valamit benyalt még pár napja és most annak a szövődményekét jöhet kötőhártyagyulladás. Kaptunk szemcseppet és a tüneti kezelést javasolta.
Én nem tudom egyébként. Ha valakire nem húzható rá, hogy direkt leszedálja a gyerekét ha kell, ha nem, az szerintem én vagyok. Mi sem kapkodunk be a férjemmel minden sz*rt az első tüsszentésre, de na... Amikor a gyerekem hajnali egykor már ötödszörre visít fel és akár hőemelkedése is van, akkor én inkább azt tartom kínzásnak, ha nem segítek neki, mert nem tudom tutira mi a baja, nem azt, ha kap egy FÉL adag fájdalomcsillapítót. Node mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!