Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy bírjátok az ovi-iskola...

Hogy bírjátok az ovi-iskola szünetet? Én már kikészültem.

Figyelt kérdés

Főleg ovis, alsós gyerekek szüleihez szól a kérdés. Nekem 5 éves lányom van.

2 hete van szünet és még hátra van 2 hét, bár rákövetkező héten se viszem mert nyaralás előtti hét és nem akarom, hogy összeszedjen valamit...

Első héten a férjem volt szabin, de én is nagyrészt itthon dolgoztam, de a férjem a nagyrészét csinálta a dolgoknak, foglalkozott a gyerekkel.

Múlt héten és ehéten Home officeban vagyok mellette, jövőhéten hétfő kedd kell csak kibírni, szerda-csütörtök-péntek szabin leszek, de utána még 1 hét vele, és aztán 2 hetet megyünk nyaralni Olaszországba.

Én teljesen kikészülök itthon nap végére vagy már közepére.

Egyszerűen azt érzem semmiben nem tudok helyt állni:

1. Dolgozok... vagy a telefon csörög, vagy a Teams csörög, vagy 1000 levél jön, mindezt 2-3 nyelven (magyar, angol, lengyel) vagy számláznom kell stb tehát oda kellene figyelni de nem tudok sokszor mert itt a gyerek + a házimunka

2. Gyerekkel foglalkozok..éhes, szomjas, nem talál valamit, wc-n van, játszunk, fessünk.. akkor megint a munka nem halad meg a házimunka

3. Házimunka.. a gyerek totál szétpakol, főzni kaját csináni muszáj mert éhes egész nap a gyerek, muszáj pakolni is folyamat utána mert estére lesz őskáosz

De egyiket se tudom normálisan csinálni mert a másik 2 rovására megy.

Holnapra már rendeltem kaját is mert már esélyem nincs főzni is..De minden napra nem lehet rendelni sem 6 hétig, legalábbis nem szívesen. Ti hogy bírjátok? És még itt is ez a nagy meleg is..

2024. júl. 11. 16:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
44%
Elég naiv vagy, ha azt hiszed, hogy az iskolai szüneteket könnyebb lesz megoldani.
2024. júl. 11. 18:03
 12/28 anonim ***** válasza:
52%
Iskolai szunet metto 20 het lesz am. Az ovodai 1 honapos szunet hawaii ahhoz kepest. :) akkor majd az lesz,hogy felvaltva lesztek szabin,nem egyutt+tabor,mert mashogy nem jon ki. Mi azota nem nyaralunk miota sulis, ert ha egyutt megyunk szabira ,akkor a gyerekre nem marad eleg.
2024. júl. 11. 18:22
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
Netto 10 het. Bocs.* elirta.
2024. júl. 11. 18:23
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Eddig jól. Én heti kettő, férjem 3 napot van HO-ban, így vagyunk a 2 gyerekkel. Nem félmunka, otthonról is tolni kell, főleg most beszámoló időszakban. Most is 6-ig voltam bent, túlóra most fogok még hazaérni.

Ami nehézség, hogy lakásban vagyunk, így amikor én vagyok velük, egész nap bent vagyunk.

De azért várom, hogy egy hét múlva induljunk nyaralni.

2024. júl. 11. 18:36
 15/28 A kérdező kommentje:
Hát meg lesz oldva akkor is a 10 hét is. 1-1 hét külön szabin mint most majdem, 2 hét együt szabin mint most, akkor 2-3 hét tábor, 7 hét már meg is van oldva, marad akkor is 3, amit max letolunk home officeban mint most megőrülve, de hiszem azért hogy évről évre önállóbb is lesz és nem kell felugrálnom hozzá 10 perceként. De persze nem állítom, hogy könnyű lesz megoldani, de annyira nem is parázok rajta.
2024. júl. 11. 18:40
 16/28 A kérdező kommentje:

Na igen, kertesben kicsit jobb, van hogy kiülök vele a fa alá a laptoppal, ő medencézik, homokozik, elbogarászik, elvan. Ha bent kéne ülni "szétnyúzna" :(

Jó nyaralást ☺️

2024. júl. 11. 18:42
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, hogy buta felvetés, de nem tudsz egy napirendet kialakítani? Kijelölsz egy-egy idősávot a munkának, a háztartásnak és a gyerekeknek.
2024. júl. 11. 18:49
 18/28 A kérdező kommentje:
Jó a felvetés, próbálgatom is, csak nem mindig sikerül mert eltérő időpontokban vannak meetingjeim is össze vissza ami eltördeli a napot sokszor, de mostanában én is próbálgatom hogy 12-13.30 laptop lekapcsol és gyerek+házimunka van csak, ebédszünet amúgy is lenne 1 óra, kicsit megtoldom, így most ma is kicsit jobb nap volt mert abban a 1.5 órában együtt elpakoltunk, ettünk, gyümölcslevest főztünk stb
2024. júl. 11. 18:56
 19/28 anonim ***** válasza:
26%
el lehet menni olyan helyre, ahol bent ülsz nyolc órát, és máris nem zavarnak a munkádban...
2024. júl. 11. 19:07
 20/28 anonim ***** válasza:
86%

Az iskolában nemcsak a 10 hét nyári szünet van. Ezenkívül

1 hét őszi

3 hét téli

1 hét tavaszi

+5-7 nap tanítás nélküli munkanappal rendelkezik a suli

És a kedvenceim: kedden szólnak, hogy pénteken délben hozzuk el a gyereket, mert csak. Ügyelet nincs.

Egyszerűen borzasztó. ☹️

2024. júl. 11. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!