Mennyi idős korában esett ki a gyermeked első foga?
Figyelt kérdés
Az én kisfiam kereken 5 és fél éves és mozog az egyik foga. Tegnap mondta, hogy fáj neki 😨 meg is lepődtem, de aztàn miután nem forszírozta, azt hittem csak viccelődik vagy nem annyira akar enni. Megnéztük, de semmi nem volt, és nem is a mozgóra mutatott rà akkor.
Ma “bevallotta” könnyek között, riadtan, hogy neki mozog a foga..nagyon édes volt amúgy, pont pár napja beszélgettünk erről, de valamiért nagyon megijedt már akkor is tőle, hogy ez milyen dolog már, meg vérezni is lehet hogy fog meg ilyenek🤭 aztán ahogy ma néztük estére már szinte annyira mozgott, majd ki esik. Szerintem max hétvégére ki is fog. Ez reális életkor kb?
6 éves kor körül kezd megindulni a fogváltás. Az 5 még bőven belefér.
júl. 10. 21:17
2/12 anonim válasza:
Lányomnak 5 év 1 hónaposan esett ki az első.
Fiam mist 5,5 és még nem mozog.
Egyébként egyiküknek se jöttek ki korán a fogaik. Lányom 13 hónapos volt, fiam 10. Pedig azt mondják, hogy az váltja korán, akinek koran kibújt az első.
júl. 10. 21:41
3/12 anonim válasza:
6évesen
júl. 10. 21:45
4/12 anonim válasza:
5.születésnapja után pont egy héttel esett ki az első foga.
júl. 10. 22:17
5/12 anonim válasza:
5év 4hónapos korában esett ki kettő foga a lányomnak.
júl. 10. 22:18
6/12 anonim válasza:
Hogy ne lenne reális... Az enyémek se voltak még 6 évesek szerintem.
júl. 10. 22:29
7/12 anonim válasza:
Nagyobbik lányomnak 4 és fél évesen esett ki az első foga. Szeptemberben lesz 7 éves, azóta még 8 foga esett ki, így összesen 9-nél tart. Ebből 7 maradandó már teljesen kinőtt, a múlt héten jelent meg a 8.
Van, akinél korán kezdődik, van akinél később. Az 5 és fél év teljesen reális életkor.
júl. 10. 23:30
8/12 anonim válasza:
Az én lányom elmúlt 7 éves, mikor az első kiesett, és 15 évesen húzták ki neki az utolsót. De a legtöbb gyereknek már az oviban elkezdődött, tehát az a reálisabb.
júl. 10. 23:55
9/12 anonim válasza:
Mindkettőnek 7 évesen
júl. 10. 23:57
10/12 anonim válasza:
Fiamnak 5 évesen. A szülinapja után pár hónappal. A lányomnak 6 év után, júniusban töltötte a hatot, sírt, hogy neki nem esett ki és úgy megy suliba majd, a többieknek már kiesett oviban... Augusztusban neki is kiesett, pár nap képséssel kettő is 🤷🏼♀️. Így a sulit már 2 kiesett foggal kezdte. Most 7 éves, mozog a harmadik, de nrm kapkodja el ezt a fogváltást (fogorvos szerint ez rendben van, semmi "kóros" nincs benne. 5-7 éves kor között kezdik váltani. Van akinek gyorsan kipotyognak, másnak ilyen lassacskán). A fiamnak ahogy kiesett az első utána szépen sorban potyogtak, nem voltak ekkora szünetek. Mindkettő normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!