Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek a gyerekem nem...

Mit tegyek a gyerekem nem hajlandó magyarul beszélni ?

Figyelt kérdés

Két félvér gyermek édes anya vagyok. Én magyar a párom a gyerekek édesapja pedig japán . Itt élünk Magyarországon . Apuka is elég szépen beszél magyarul .

Az egyik 5 éves a másik 2 és fél. Mind a két gyermekhez két nyelven beszélünk születése óta. A nagyobbal semmi gond nincs mind a két nyelvet hajlandó beszélni viszont a kicsi nem. Érti a magyar nyelvet viszont válaszolni csak japánul hajlandó . Ha valami szüksége van akkor is inkább el mutogatja amire szüksége van ha nem értem de akkor sem beszél .

Mit tudok ez ellen tenni ? Valaki valamit tudna esetleg tanácsolni ?

Szeptemberben fogja tölteni a 3 évet és szeretném be íratni óvodába de így nem fog menni .

júl. 10. 21:10
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
2,5 évesen még egyáltalán nem elvárás a folyékony beszéd, főleg nem 2 nyelven. A lányom 3 nyelvű, és bár az első 2,5-3 évben főleg olaszul beszéltünk otthon, de Magyarországon élve mégis gond nélkül tudott magyarul, főleg hogy én voltam vele többet otthon, és akkor csak magyarul beszéltünk. Másrészt miért ne mehetne így óvódába? A lányom 9 éves volt, mikor külföldre költöztünk, a második héten kezdte az iskolát, és 3 hónap múlva folyékonyan beszélt angolul. Pedig ő tényleg szinte semmit nem tudott előtte. Hacsak nem vagytok 24 órában együtt az apukával, és te beszélsz hozzá magyarul, akkor a gyerek ért magyarul. Majd ha szüksége lesz rá, beszélni is fogja. Játszótérre, gyerekprogramokra sosem jártok, nincsenek barátaitok? Sosincs együtt más gyerekekkel?
júl. 10. 21:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Abban biztos vagyok hogy érti csak meg szólalni nem hajlandó . Japánul viszont már folyékonyan beszél .

Velem vannak többet a gyerekek mivel apuka dolgozik. Folyamatosan magyarul beszélek hozzájuk.

De igen járunk gyerek programokra játszótérre és akárhová megyek szinte mindig viszem magammal de akkor sem hajlandó meg szólalni. Játszó téren el játszik más gyerekekkel de nem kommunikál velük inkább ott is csak el mutogatja amit szeretne .

Testvérével is a japánt beszéli inkább mivel ő meg érti.

júl. 10. 21:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiam csak egynyelvű, mégis, mikor oviba ment, babanyelven halandzsázott, alig értették. Semmi gond nem volt vele, elboldogult azért.

A te gyerkőcöd helyzeti előnyben van, ugyanis beszél. :)

Kb első nap tízórai magasságában le fog neki esni, hogy az óvónéninek ugyan magyarázhat japánul :D És onnantól magyarul is menni fog neki. Ha meg mutogatni akar, hát mutogasson. Attól még járhat oviba.

júl. 10. 22:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Szeptemberben fogja tölteni a 3 évet és szeretném be íratni óvodába de így nem fog menni."

Dehogynem. Hidd el, ott fog beszélni.

Német-magyar párt ismertem így. Ott a nagyobb gyerek volt ilyen, csak ő németül nem akart(tudta, hogy anyuka beszél magyarul is, de hozzá csak németül szólt.) A kicsi szépen használta mindkét nyelvet. Egymás között magyarul beszéltek a testvérek. Aztán kiköltöztek Németországba. Kérdeztem, amikor hazalátogattak, mi lett, beszél már németül? Mondta, persze, kb.1 hét alatt rájött, hogy itt a magyarral nem sokra megy. Azóta magyarul nem akar🤦🏽‍♀️

Ő is mindent értett, tudtuk, hogy tud németül, de csak magyarul válaszolt. De ő akkor már 4fölött volt. Nálatok még nem egyértelmű, hogy mennyit tud magyarul. Az egyik nyelv mindig erősebb, lehet, hogy csak azt használja, amelyikben magabiztosabb.

júl. 10. 22:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Szeptemberben fogja tölteni a 3 évet és szeretném be íratni óvodába de így nem fog menni"

Már miért ne menne? 0 nyelvtudással bepottyantják a gyerekeket akár iskolába, nemhogy oviba. A te gyereked meg érti a nyelvet, csak nem akar azon beszélni.

Majd a közösségben magyarul beszél, mert látja, hogy így értik meg.

Ismerőseim Skóciában élnek, a gyerek nem beszélt otthon angolul semmit. Megtanulta közösségben.

júl. 11. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ovoda majd megoldja ott kénytelen lesz magyarul beszélni.
júl. 11. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Simán menni fog neki az ovi, nyugi
júl. 11. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!