Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem fogjuk magunkat rosszul...

Nem fogjuk magunkat rosszul erezni egy olyan iskolában ahol mindenki dr ?

Figyelt kérdés
Kislanyom bekerült egy jobb iskolába, ahol szobeli meghallagatas volt mielőtt felvették volna. Igazabol mar ezt sem ertettem.. na mindegy a lenyeg, hogy a varosban a legjobb altalanos iskolának számít. Na most mar, hogy bent vagyunk latom, hogy a szulok kozul ha nem is mindenki de 80% uk doktor… én és a ferjem sem vagyunk dr-ok, nincs diplománk, igaz jó módban élünk mert a ferjemnek sajat vallalkozasa van, de egyszeru emberek vagyunk. Nem fogják a lanyomat szekálni emiatt a suliban? A tobbi gyerek? Hogy az ő anyjuk apjuk dr , a tied meg nem…. ?! Annyira ilyen vilagot elunk mar, hogy megfordult a fejemben ez a dolog..
júl. 4. 19:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az egyszerű embert úgy értettem, hogy nincs diplománk. De szerintem oda is írtam. Nem vagyunk falusiak azt is odaírtam, hogy jómódban élünk.. miert kell rosszindulatúnak lenni? Te meg ezt ne neveld bele a gyerekedbe
júl. 4. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező ! Nem gondolhatod komolyan, hogy a doktori címet egészen kivételes képességű, csodálatra és tiszteletre méltó emberek szerezhetik meg ! Az egyetemi diploma megszerzéséhez is inkább csak segg kell és nem ész. Engem télen a dr. háziorvosom csaknem eltett láb alól, mert feltehetően éppen csak átengedték az egyetemi vizsgáin kettessel. Van olyan volt egyetemi évfolyamtársnőnk, aki akadémikus az MTA-nál és csak azért ment át egyik vizsgáján (szem és fültanúja voltam a történésnek) mert arra hivatkozott, hogy pedig ő párttag (1970-71-ben) 19 évesen.... Egy másik volt csoporttársunk többszöri botladozás után egyetemi tanár lett mert feltételezhetően besúgó volt abban a rendszerben. Szóval hidd el, hogy a címek és rangok mögött az esetek jelentős részében semmi valódi teljesítmény nincs. Én sokkal többet köszönhetek saját életemben annak, hogy szakmunkástanuló voltam, tesz a társadalom nagy ívben arra, hogy tudományos fokozatom is van.
júl. 4. 19:45
 13/20 A kérdező kommentje:

Kedves 12!

Igazad van! Teljesen!

júl. 4. 19:52
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Nekem van diplomám de csak alapszakos, viszont nem veszem hasznát, a foglalkozásomhoz nem kell semmilyen végzettség sem. Ilyen is van.
júl. 4. 20:06
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

A doktori címet csak az tartja nagy dolognak, akinek nincs.

"Annyira ilyen vilagot elunk mar"

Kicsit le vagy maradva. Már rég kiment a divatból ez alapján ítélni meg valakit. 30-40 éve még így volt, mint ahogy az is volt a köztudatban, hogy csak akkor lesz valaki gazdag vagy valaki, ha jól tanul. Ma már mindenki tudja (egyes boomereken kívül), hogy ez hülyeség.

júl. 4. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez akkor lehet probléma, ha te azt csinálsz belőle. Mi elég jó környéken éltünk, és itt is a szülők egy része orvos, ügyvéd, mérnök volt, egy másik jelentős része pedig vállalkozó. Nálunk pont az a néhány anyuka volt a "lenézős" típus, akik jól házasodtak, de saját végzettségük, pénzük nem volt. De összességében nagyon jó közösség volt. Volt viszont egy család, ahol a szülők "egyszerűbbek" voltak, ők a szülők révén kerültek erre a környékre. Na ő volt az az anyuka, akinek kisebbségi komplexusa volt, ezért fúrt és kibeszált mindenkit. Soha senki nem nézte le őket, de ő mégis mindig ezt érezte, és pletykálkodott, áskálódott. Tehát ha te nem így állsz hozzá, és a gyerekedbe nem ezt neveled bele, akkor nincs gond.
júl. 4. 21:33
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Nem tudom, mmiért ez a kérdés jutott eszembe erről...

júl. 4. 21:50
 18/20 A kérdező kommentje:

17 es ez a kerdes teljesen masrol szol.

Mi nem vagyunk szegények, ket szintes hazban élünk a legjobb környéken, nem ertem miert ez jutott eszedbe a kerdesemrol.

júl. 4. 22:49
 19/20 anonim ***** válasza:
28%
Nekem is eszembe jutott #17. Pont amiatt amit a feletted levő írt.
júl. 4. 23:18
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezőnek:

Volt pár kellemetlen eset ebből nálunk(én Gyodon vagyok), iszonyú ciki volt a gyereknek is, meg nekem is, mikor mondták minden évben a foglalkozásokat, az összes könyvben folyamatosan beszélnek róla. Sok az ügyvéd.. nyilván nem mondom neki, hogy miből van pénzem, de így felmerül óran is, meg szünetben is néha. Nálatok legalább jól hangzik, hogy apukája vállalkozó.

Szerintem nem lesz ebből gond szülők közt, akiket èn ismerek pl nem is használják.. van, akiről 1,5 èv után tudtam meg. Igaz nem ügyvéd vagy doki, hanem bölcsész.

Gyereknek meg pláne nem ciki, hisz nem tudja, csak a foglalkozásos részeknél fog kijönni. Én inkább büszke lennék, hogy a gyerekem van olyan okos, jókèpességű, mint az övék.. illetve figyeld majd meg, mennyi doktornak lesz nehezebben kezelhető “rosszabb” gyereke, illetve lesz butácskább is. Viszont mivel a doktorihoz szorgalom és elhivatottság kell, legalább nem kell majd az szmkt vinned, mindenki jelentkezni fog a pozícióra.

júl. 5. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!