Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon érdekes karakterű fiam...

Nagyon érdekes karakterű fiam fog még változni?

Figyelt kérdés

A kisfiam 16 hónapos.

Nagyon apás! Hozzám nem annyira ragaszkodik,és nem is szereti ha szeretgetem.

Nem ez a tipikus bújós gyerek..

Ehez jön hogy hatalmas mozgásigényű és most épp mindent felfedez.

Korban úgy gondolnám hogy pár szót már mondani kellene (orvos is mondta). Ő viszont semmit szinte.

Amit tudott is (tátá,baba,mama)

Abbahagyta.. nem mond semmit.

Ha kérem,azért sem.

Olyan kis öntörvényű

Nem igazán haladok vele

Tudnátok tanácsot adni?

Később se fogja hagyni hogy szeretgessem?

jún. 23. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Komolyan ennyire fogalmatlanok az emberek azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejlődik egy gyerek, hogy hogyan kéne nevelni ésatöbbi??? Elkeserítő! És akkor csodálkozunk, hogy itt tart a társadalom, mikor egy anya azon sír, hogy a gyereke nem hagyja hogy szeretgesse. Nem plüss, nem élő teddy maci, nem kötelessége hagyni. Ő még képes kommunikálni az énhatárait. Ennek örülni kéne.

Én az egész pici gyerekemtől is mindig megkérdeztem, hogy szeretné e, hogy megöleljem. Igenis tanulja meg, hogy a saját anyja sem rendelkezik a teste felett korlátlanul.

Egy remek fejlődésneurológus mondta egyszer, hogy a gyerek első éveiben úgy kell elkézelni a felődést, mintha sok palacsintát sütnénk egyszerre. Smmi sem lináris. Egyszerre csak egyre fókuszál, aztán jön a következő. Most épp nem a beszédfejlődésre fókuszál. De már csinálta, legközelebb lehet, hogy már egy összetettebb dologgal tér benne vissza.

Öntörvényű, persze. Kezdi megtapasztalni, hogy ő is tud hatni a világra és nem csak úgy történnek benne az események. Épp megtapasztalja, hogy neki, mint individumnak milyen hatása van a környeztére - jelen esetben rád. Már ki tudja fejezni az akaratát vagy épp nem tetszését. Itt jönne be, hogy ezt milyen mederben tartod, hogy kezeled. Ehhez kell tudatosság, hogy legyen fogalmad róla, hogy a gyereked agyában - gyermekfejlődés-lélektanilag - milyen folyamatok zajnak épp ebben a korban és miért.

jún. 23. 14:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Nemtartom magam egy szuper anyukának sajnos feladja a leckét a fiam,sokat kell még tanulnom ebben. Nem gyerekként szültem gyereket egyébként. 26 évesen szültem mégsem tudom úgy kezelni ahogy én azt gondoltam hogy majd menni fog.
jún. 23. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Az orvosok egy része túlbuzgó,már mondania kellene ennyannyit....

A másik része ez is belefér,az is...

A harmadik része jól látja.

Csak 16 hónapos !!!

jún. 23. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Tök jó szülőtréningek vannak. Sokan fújognak rájuk, mert azt gondolják, hogy mindent tudnak. Ám sajnos a valóság az, hogy nagyon nem, és "ösztönből" csinálni a legrosszabb - ugyanis az ösztön kimerül abban, hogy életben kell tartani az utódot. Viszont a gyereknevelésre nincs ösztön, amit annak hiszünk vagy sokan azt gondolják, az igazából az otthonról hozott szülői minta, ami vagy jó vagy nem jó (legtöbbször nem jó, vagy nem mindenben).

Nagyon jó szülőtréningeket tart pl Kepes-Végh Júlia (pozitív fegyelmezés) vagy B. Szirtes Dóra (ösztönanyu) vagy Pethő Orsolya (kölyökszervíz) vagy Záborszky Zsófi (anyatükör).

Tanulni kell, és képezni magadat, nem adják ingyen, hogy kiegyensúlyozott gyerek-szülő kapcsolatotok legyen, abba energiát kell fektetni, ugyanúgy ahogy az önismeretbe is.

jún. 23. 15:16
 5/5 Menőcsajszi72 ***** válasza:
Még csak 16 hónapos... Norvégul ne beszéljen?
jún. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!