Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyereket a nevelés során...

A gyereket a nevelés során egyáltalán nem szabad büntetni?

Figyelt kérdés
Az előző kérdésemnél azt kutattam, hogy a túlzott szeretet jó-e a gyereknek. Szeretnék ezen a vonalon maradni, de kicsit másabb irányba elmenni. Igazából ott a topikban is feltehettem volna ezt a kérdést, de inkább szavazást csinálok belőle, hog azok is tudják jelezni a gondolatukat, akik nem akarnak belekeveredni egy vitába.
2024. máj. 22. 22:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Vakdugóról hallottál már, 8-as? nem magyarázni kell, végképp nem ÜTNI, hanem megszüntetni a veszélyhelyzetet.
2024. máj. 23. 08:35
 12/18 anonim ***** válasza:
35%

11-es és akkor egész életében inkább kerüljük a vészhelyzetet, mindent elhárítva előle, nehogy esetleg megtanulja, hogy fogadjon szót...?

A valós élet marhára nem így működik és neki lesz rosszabb, ha felnőtt korban kell azzal szembesülnie, hogy anyuci nincs mindig mellette, hogy minden problémáját helyette megoldja és nem mindenki lesi az összes kis igényét...

2024. máj. 23. 08:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a vakdugóra szavazok a veréssel szemben, ennyi. 4 éves a gyerekem, még soha nem ütöttem meg, és még soha nem is nyúlt a konnektorba. Ugyanis most már ÉRTI, miért nem szabad. Amíg nem értette, addig pedig igen, elhárítottam a veszélyt. Nem fogsz meggyőzni róla, hogy nem nekem van igazam.

2024. máj. 23. 09:00
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
12: nem, ez addig kell amíg elég értelmes lesz ahhoz, hogy lehessen magyarázni ;) különben meg nem tudom eldönteni, hogy játszod a hülyét ezzel a kérdéssel vagy tényleg ennyire nem érted.
2024. máj. 23. 09:58
 15/18 anonim ***** válasza:
33%
Van amikor egyszerűen nem hat a magyarázat, a higgadtság. Kedvencem a hisztiző gyereket megölelni, na ez nem tudom kinél működhet, kíváncsi lennék.
2024. máj. 23. 11:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
15: nálunk működik, de nem úgy ahogy gondolod és beállítod. Ez ennél összetettebb, plusz ahhoz ismerni kéne a mögöttes működést.
2024. máj. 23. 12:17
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A kovetkezetesseg a fontos, szerintem.
2024. máj. 23. 13:31
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#15, miért, a hisztiző gyereket megverni hatásosabb?

Ja, tudom, akkor legalább lesz miért hisztizni.

Én inkább megértő vagyok a hisztiző gyerekemmel, mert a hiszti a túlingerelt, túlfáradt állapot eredménye.

2024. máj. 23. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!